Home » Știință » Tehnologia prin care armata Statelor Unite va fi cu un pas înaintea tuturor: va transforma plantele într-o reţea de spioni

Tehnologia prin care armata Statelor Unite va fi cu un pas înaintea tuturor: va transforma plantele într-o reţea de spioni

Tehnologia prin care armata Statelor Unite va fi cu un pas înaintea tuturor: va transforma plantele într-o reţea de spioni
Publicat: 02.12.2017
În mod normal, operaţiunile de spionaj se realizează prin oameni foarte bine antrenaţi. Armata SUA îşi doreşte o altă abordare: să „înroleze” plante care îi vor ajuta să fie mereu cu un pas înaintea inamicului.

Desigur, plantele nu se vor strecura în laboratoare secrete şi nu vor avea probabil aceeaşi carismă ca a lui James Bond, dar cu siguranţă vor fi ieftine şi eficiente, scrie Science Alert.

Vor fi folosite pentru a monitoriza potenţialul atacurilor chimice sau chiar a impulsurilor electromagnetice, susţine DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency).

„Plantele sunt adaptate mediului în care trăiesc şi manifestă în mod natural răspunsuri fiziologice la stimuli de bază precum lumină şi temperatură şi, în anumite cazuri, atingere, compuşi chimici şi patogeni”, a precizat Blake Bextine, de la DARPA.

Astfel, spionii vegetali îi pot ajuta pe cei umani să stea departe de pericole şi nu ar costa atât de mult precum senzorii standard din prezent.

Pentru a crea plante-spion, cercetătorii de la DARPA vor modifica materialul genetic pentru ca anumite schimbări de mediu să rezulte în anumite răspunsuri biologice, care pot fi înregistrate cu ajutorul sateliţilor sau a altei tehnologii de monitorizare de la distanţă.

Pentru a avea succes, schimbările genetice nu trebuie să afecteze capacitatea plantei de a supravieţui şi de a face faţă microbilor, insectelor sau a altor plante.

Urmează ca DARPA să realizeze primele experimente de laborator, pentru a observa eficienţa şi siguranţa spionilor vegetali.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Viitorul este aici: armata Statelor Unite dispune de prima armă cu laser

SUA îşi face armată spaţială. Decizia provoacă controverse

Acest material revoluţionar îşi schimbă dimensiunile precum caracatiţele

Armata SUA încearcă să proiecteze ucigaşi IMBATABILI cu ajutorul inteligenţei artificiale

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase