Home » Știință » Informaţiile au fost ”injectate” cu succes în creierul maimuţelor

Informaţiile au fost ”injectate” cu succes în creierul maimuţelor

Informaţiile au fost ”injectate” cu succes în creierul maimuţelor
Publicat: 11.12.2017
Traumatismele cerebrale pot duce la degradarea unor legături din creier sau funcţii precum percepţia sau mişcarea. Însă specialiştii au demonstrat recent că prin stimularea cortexului premotor, se poate obţine un sentiment sau o experienţă care poate induce stimuli cu răspuns direct.

”Cercetătorii au fost interesaţi întotdeauna de stimularea cortexurilor primare senzoriale pentru implantarea informaţiilor în creier,” afirmă Marc H. Schieber, fizician din cadrul Universităţii Rochester. Conform DailyAccord, în cadrul experimentului maimuţele au fost antrenate iniţial să realizeze anumite sarcini în care asociau anumite instrucţiuni vizuale cu o anumită mişcare.

Testele au început prin amplasarea unui mâner într-o poziţie centrală. Atunci când primeau un semnal luminos, manipulau obiectul asociat luminii. În momentul în care luminile erau activate, maimuţele primeau un nivel scăzut de stimulare electrică, insuficientă pentru obţinerea unui răspuns al cortexului premotor, zonă care nu este asociată cu percepţia. Un punct diferit de stimulare cerebrală a fost asociat cu câte una dintre cele patru lumini şi mişcări. Treptat, luminile au fost îndepărtate însă maimuţele au continuat să realizeze mişcările corecte. Acestea au învăţat să asocieze senzaţia dintro- anumită zonă a cortexului premotor cu o anumită mişcare. 

Specialiştii susţin că experimentul va ajuta la dezvoltarea interfeţelor creier-computer şi în cele din urmă a neuroproteticii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase