Home » Știință » NASA doreşte să aterizeze un robot zburător pe Titan şi să aducă pe Pământ o bucată dintr-o cometă

NASA doreşte să aterizeze un robot zburător pe Titan şi să aducă pe Pământ o bucată dintr-o cometă

NASA doreşte să aterizeze un robot zburător pe Titan şi să aducă pe Pământ o bucată dintr-o cometă
Publicat: 23.12.2017
Următoarea misiune NASA se va axa fie pe aterizarea unei nave asemănătoare cu un quadcopter pe suprafaţa lunii lui Saturn, Titan sau pe colectarea unor probe din nucleul unei comete.

Cele două propuneri au fost selectate dintr-un grup de 12 înscrise în programul Noua Frontieră, care sprijină misiunile ştiinţifice minore, informează Washigton Post.

Prima propunere denumită Dragonfly va reprezenta un proiect fără precedent de trimitere a unui robot zburător către o lună extraterestră. Acesta va fi echipat cu instrumente capabile să identifice molecule organice, quadcopter-ul va putea zbura în multiple locaţii aflate la sute de kilometri depărtare pentru a studia luna Titan.

Luna lui Saturn deţine o atmosferă groasă, lacuri şi râuri de metan lichid sub care specialiştii consideră că s-ar putea afla un ocean de apă. ”Este un mediu care ar putea conţine ingrediente necesare vieţii,”afirmă Elizabeth Turtle, cercetător din cadrul Universităţii John Hopkins. Cu ajutoruul navei ”putem evalua cât de mult a evoluat chimia prebiotică”.

Pe de altă parte, misiunea CAESAR ar putea analiza cometa  67P/Churyumov-Gerasimenko, ce a fost vizitată anterior şi de către sonda Rosetta deţinută de ESA, între anii 2014-2016. După ce va ajunge la cometă, CAESAR va colecta probe de la suprafaţă pe care le va trimite înapoi pe Pământ, unde va ajunge în noiembrie 2038.

”Cometele sunt printre cele mai importante obiecte  din punct de vedere ştiinţific aflate în SIstemul Solar, dar sunt şi printre cele mai puţin înţelese,” a declarat cercetătorul Steve Spuyres din cadrul Universităţii Cornell.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

NASA plănuieşte o misiune către Alfa Centauri, însă tehnologia necesară nu există în prezent

”O certitudine într-o lume incertă”? Ce stă la baza apariţiei multitudinii de teorii şi date ale apocalipsei

Trei astronauţi se află în drum către Staţia Spaţială Internaţională

Un nou record a fost doborât de savanţii de la NASA care au descoperit un sistem solar cu opt planete, acelaşi număr de planete ca Sistemul nostru Solar

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase