Home » Știință » Imagini cu meteoritul căzut pe Terra în urma căruia s-a produs un cutremur

Imagini cu meteoritul căzut pe Terra în urma căruia s-a produs un cutremur

Publicat: 18.01.2018
Mai mulţi locuitori din Detroit au înregistrat momentul în care s-a prăbuşit un meteorit. O lumină puternică urmată de un cutremur cu o magnitudine de 2 grade pe scara Richter au fost observate în regiune.

”Multiple surse au raportat observarea unui meteorit deasupra ţării. În timp ce multe persoane au declarat că a avut loc şi o explozie, nu am descoperit cauza sau obiectul prăbuşit pe pământ,” a fost mesajul transmis de Oficiul pentru Siguranţă Publică Mason, din Michigan. 

Mail Online notează că lumina meteoritului a fost observată şi din Chicago. Mike Narlock, astronom din cadrul Institutului pentru Ştiinţă Cranbrook, susţine că meteoritul bolid ar fi explodat când se afla la 16 kilometri de pământ. Un bolid sau o bilă de foc reprezintă un tip special de meteorit ce eliberează o lumină puternică atunci când explodează. 

Narlock susţine că posibilitatea ca meteoritul să ajungă intact pe pământ este extrem de mică. De asemenea, şi Serviciul Naţional de Meteorologie din SUA a confirmat că a fost vorba de un meteorit. ”După mai multe observaţii, putem confirma că lumina şi boom-ul nu au fost provocate de un tunet, ci de un meteorit.”

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase