Home » Știință » FOTO Cum ar arăta corpul uman dacă ar fi compus doar din sistemul nervos

FOTO Cum ar arăta corpul uman dacă ar fi compus doar din sistemul nervos

Publicat: 18.02.2018
Disecţia sistemului nervos realizată în urmă cu 100 de ani reprezintă subiectul unui exponat uimitor dintr-un muzeu din Missouri. Sistemul a fost dezvăluit după ce studenţilor la medicină L.P. Ramsdell şi M.A Schalck le-a fost adus un cadavru în 1925 pe care au fost nevoiţi să îl disece. Aceştia au început disecţia de la nivelul craniului şi au reuşit să păstreze întregul sistem într-o singură bucată. Întregul proces a durat 1.500 de ore şi a fost realizat pe parcursul mai multor luni.

Rezultatul a fost expus în cadrul Museum of Osteopathic Medicine din Kirksville, Missouri, locul în care a fost disecat cadavrul. Conform Mail Online, identitatea persoanei al cărui sistem nervos a devenit exponat nu este cunoscută. Directorul muzeului, Jason Haxton, susţine că persoana probabil provenea dintr-o familie săracă sau dintr-o închisoare. 

Aceste două tipuri de oameni reprezentau principala resursă de cadavre pentru medicii din 1925. Însă rămăşiţele persoanei au devenit valoroase, exponatul având în urmă cu 10 ani valoarea de 1 milion de dolari. ”Studenţii la medicină vin în muzeu şi se uită uimiţi la exponat. Persoanele familiare cu exponatul afirmă deseori că este o piesă cu adevărat excepţională,” a declarat Haxton. 

Credit: Museum of of Osteopathic Medicine

Experimentul celor doi studenţi a ieşit în evidenţă după ce fiecare persoană din clasă trebuia să disece câte un braţ. ”Disecţia celor doi studenţi era atât de detaliată încât au fost aleşi să disece întregul corp,” a explicat Haxton. 

Ramsdell şi Schalck au început de la trunchiul cerebral şi au continuat în întregul corp, prin tăierea pielii, a ţesutului protector şi a muşchilor pentru a dezvălui întreaga coloană vertebrală şi fibrele nervilor. Cei doi au montat sistemul disecat într-un an de zile pe o bucată de lemn.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase