Home » Știință » Care sunt cauzele ştiinţifice ce stau la baza frigului din Europa

Care sunt cauzele ştiinţifice ce stau la baza frigului din Europa

Care sunt cauzele ştiinţifice ce stau la baza frigului din Europa
Publicat: 28.02.2018
Europa este cuprinsă, în aceste zile, de un val de ger, care a făcut ca temperaturile să scadă sub valorile normale pentru finalul lunii februarie şi a adus ninsoarea în locuri în care acest fenomen este o raritate.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, aceste temperaturi extrem de scăzute sunt, de fapt, cauzate de o vreme extrem de caldă într-un alt loc de pe Terra, potrivit Business Insider. 

Un val de aer rece din Eurasia, denumit sugestiv „Bestia din est”, face ravagii în aceste zile în cea mai mare parte a Europei, Anglia şi Ţara Galilor confruntându-se cu cele mai mai scăzute temperaturi din ultimii 27 de ani, iar Roma fiind lovită de o furtună de zăpadă extrem de rară. 

Nici România nu este ocolită de aceste fenomene extreme. Ţara noastră se află sub cod portocaliu de ninsori şi ger.

Oamenii de ştiinţă au descoperit ce se ascunde în spatele acestei stări neobişnuite a vremii pentru această perioadă a anului, iar originea gerului şi ninsorilor stă în temperaturile ridicate înregistrate în zona Arctică în acest an. 

La Polul Nord se înregistrează, în prezent, în jur de -8 grade Celsius. Această valoare poate părea una extrem de scăzută, însă potrivit statisticilor, este cu 20 de grade Celsius mai ridicată decât media normală pentru această zonă în această perioadă a anului, potrivit Reuters. 

Citeşte continuarea pe Gândul

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase