Home » Știință » Cercetătorii au găsit o metodă de a folosi sistemul de control al durerii pentru a crea un ”analgezic” fără medicaţie

Cercetătorii au găsit o metodă de a folosi sistemul de control al durerii pentru a crea un ”analgezic” fără medicaţie

Cercetătorii au găsit o metodă de a folosi sistemul de control al durerii pentru a crea un ”analgezic” fără medicaţie
Publicat: 01.03.2018
Într-un nou studiu, cercetătorii de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie au identificat o regiune a creierului care pare să fie importantă în controlarea sistemului de natural de diminuare a durerii.

Noile rezultate „ilustrează o imagine cu privire la de ce şi cum creierul decide să anuleze durerea în anumite circumstanţe”, a precizat Ben Seymour, autorul principal al studiului.

Studiul a identificat că regiunea numită cortexul cingular anterior este un „centru critic de decizie” care controlează durerea din creier, scrie Live Science.

Savanţii au ataşat dispozitive de metal pe braţele a 20 de participanţi. Dispozitivele au fost apoi încinse până au provocat durere – dar nu suficient de multă încât să provoace arsuri. Apoi, voluntarii au jucat un joc care implica găsirea butonului pe o tastatură care ar fi răcit dispozitivul. În unele cazuri, era uşor să fie oprit, dar în unele cazuri, mai greu. În timpul întregii sarcini, voluntarii au evaluat periodic nivelul de durere, iar activitatea cerebrală a fost monitorizată cu ajutorul unei tehnici de scanare a creierului (RMN).

Oamenii de ştiinţă au găsit că nivelul de durere al participanţilor a fost asociat cu cât de multă informaţie aveau nevoie pentru a învăţa o nouă sarcină. Atunci când participanţii erau nevoiţi să afle care buton uşurează durerea, nivelul de durere a scăzut. Dar atunci când participanţii ştiau ce buton să apese, nivelurile de durere nu au fost reduse.

Utilizând un model computerizat, cercetătorii au fost capabili să determine zona în care acest fenomen avea loc, ajungând la cortexul cingular anterior.

Totuşi, este important de menţionat că studiul a găsit doar o asociere şi nu o relaţie de cauzalitate, deci nu au demonstrat că doar această regiune cerebrală este responsabilă pentru uşurarea durerii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce este durerea şi cum poate fi ea combătută

 

Ai migrene? Problema poate fi mai gravă decât o simplă durere de cap

Femeile sunt mult mai predispuse la durere decât bărbaţii

Noi speranţe pentru suferinzii de dureri lombare cronice: specialiştii au găsit metoda prin care putem reduce intensitatea durerilor

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase