Home » Știință » ”Widow Maker”, ”făcătorul de văduve” – cel mai letal atac de cord. Care sunt simptomele

”Widow Maker”, ”făcătorul de văduve” – cel mai letal atac de cord. Care sunt simptomele

Publicat: 06.03.2018
Acest atac de cord are loc atunci când artera coronară stângă, care în mod normal hrăneşte inima cu sânge, este complet blocată.

Pentru că artera este blocată, inima nu va mai fi oxigenată, ceea ce înseamnă că muşchiul inimii va deveni inactiv, scrie The Sun.

Se blochează din cauza colesterolului mărit şi a grăsimii. Acestea sunt determinate în special de stilul de viaţă nesănătos, care include fumatul, dieta bogată în grăsimi şi mâncăruri procesate. De asemenea, şi geneticul are un rol, alături de lipsa de exerciţii fizice.

Un atac de cord de tipul „widow maker” („făcătorul de văduve”) are aceleaşi simptome ca orice alt tip de atac de cord: durere sau arsuri în piept, senzaţie de rigiditate şi greutate. Durerile pot apărea şi în braţe, gât, falcă, spate sau stomac, acestea având intensităţi diferite. Alte simptome pot fi transpiraţia excesivă, ameţeli, stări de vomă sau dificultăţi de respiraţie.

Dacă problema este depistată la timp, cheagul de sânge poate fi înlăturat. În situaţii de urgenţă este necesară intervenţia chirurgicală sau în cazuri mai puţin grave este necesar un tratament care dizolvă cheagul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Atacul de cord se manifestă diferit la femei şi la bărbaţi

ŞASE simptome care apar cu o lună înaintea unui atac de cord

Migrenele cu aură sunt mai periculoase decât se credea, deoarece sporesc riscul de a suferi probleme grave

Insomnia predispune la probleme de sănătate care pot fi fatale

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase