Home » Știință » Boeing doreşte să revoluţioneze explorarea spaţială prin construirea primei navete spaţiale comerciale

Boeing doreşte să revoluţioneze explorarea spaţială prin construirea primei navete spaţiale comerciale

Boeing doreşte să revoluţioneze explorarea spaţială prin construirea primei navete spaţiale comerciale
Publicat: 08.04.2018
Noul aparat, numit ”Crew Space Transportation (CST)-100 Starliner”, este dezvoltat în parteneriat cu NASA de o companie privată cunoscută pentru avioanele sale comerciale, anume Boeing. Starliner ar fi capabilă să transporte până la şapte pasageri până la Staţia Spaţială Internaţională.

Acesta va reprezenta însă doar primul pas din multe. Conceptul poate fi folosit şi în explorarea spaţială, precum trimiterea oamenilor pe Lună sau Marte, scrie Live Science.

Starliner ar fi primul vehicul spaţial comercial, o capsulă reutilizabilă. De asemenea, va fi complet autonomă pentru a reduce timpul (şi banii) necesari instruirii unui echipaj.

MESAJE DE PAŞTE 2018. Cele mai frumoase felicitări, urări şi sms-uri de Paşte pentru familie, pentru prieteni, cei dragi, colegi sau cunoştinţe

Prima misiune a lui Starliner, un test de zbor fără oameni la bord, va fi lansată cu ajutorul rachetei Atlas V. Evenimentul este programat pentru luna august a acestui an.

Odată ce astronauţii se pot deplasa cu acest vehicul la Staţia Spaţială Internaţională, calea este deschisă către alte proiecte mai îndrăzneţe, miza finală fiind trimiterea oamenilor pe avanpostul de pe orbita lui Marte. Acest avanpost (o altă staţie spaţială asemănătoare ISS-ului) va fi esenţial pentru trimiterea misiunilor umane pe suprafaţa Planetei Roşii.

Până acolo şi până atunci, compania Boeing are în plan şi stabilirea unei baze orbitale lunare, de unde să se lanseze misiunile spaţiale către Marte.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Boeing va fi prima companie privată care va transporta astronauţi pe ISS

Este posibil să nu se trimită niciodată oameni pe Marte. Misiunile spaţiale umane de lungă durată pot fi compromise din cauza incapacităţii fizice a omului

NASA a creat electronice care pot rezista în atmosfera lui Venus, cea mai fierbinte planetă din Sistemul Solar

Celebrul avion Boeing 747 ar putea deveni istorie – VIDEO

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase