Home » Știință » ”Bărbatul cu trei feţe” este prima persoană din lume ce a trecut prin două transplanturi faciale

”Bărbatul cu trei feţe” este prima persoană din lume ce a trecut prin două transplanturi faciale

”Bărbatul cu trei feţe” este prima persoană din lume ce a trecut prin două transplanturi faciale
Publicat: 19.04.2018

Jerome Hamon este prima persoană din lume ce a trecut prin două transplanturi de faţă. La câteva luni după ce a primit cel de-al doilea transplant, bărbatul a afirmat că se simte bine.

Medicii din Franţa i-au îndepărtat lui Hamon primul transplant de faţă în urmă cu un an după ce acesta a început să fie respins de organism. Conform Washington Post, procesul de respingere al transplantului a început după ce bărbatul a luat antibiotice pentru a lupta împotriva unei răceli.

După îndepărtarea primului transplant, Hamon a petrecut o perioadă în spitalul Georges-Pompidou din Paris fără faţă, fără să poată vedea, vorbi sau auzi. Bărbatul a trecut prin diferite proceduri de tratare a sângelui înainte de cel de-al doilea transplant, pentru a fi oprită respingerea noului chip.

De această dată, donatorul a fost un bărbat de 22 de ani ce se afla în moarte cerebrală. ”Am 43 de ani, deci am devenit cu 20 de ani mai tânăr,” a declarat Hamon. Presa din Franţa l-a denumit pe Hamon ”bărbatul cu trei feţe”.

Hamon suferă de o afecţiune denumită neurofibromatoză de tip 1 ce poate duce la apariţia tumorilor pe piele în diferite zone ale corpului. Anestezistul Bernard Cholley a declarat că echipa de medici a fost uimită de curajul lui Jenome.  ”Cât timp a aşteptat nu s-a plâns niciodată, chiar a fost într-o stare pozitivă,” a declarat Cholley.

În continuare, medicii francezi îl vor monitoriza pe Jerome pentru a observa dacă transplantul este acceptat de către organism.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase