Home » Știință » Fizicienii au făcut echipă cu astronomii pentru a crea cel mai avansat aparat de fotografiat din lume

Fizicienii au făcut echipă cu astronomii pentru a crea cel mai avansat aparat de fotografiat din lume

Fizicienii au făcut echipă cu astronomii pentru a crea cel mai avansat aparat de fotografiat din lume
Publicat: 21.04.2018
Pentru a distinge lumina unei stele şi cea reflectată de aceasta pe o planetă este nevoie de performanţă tehnologică. În această idee, o echipă internaţională condusă de Benjamin Mazin, de la UC Santa Barbara, a dezvoltat cea mai avansată cameră de fotografiat din lume.

Dispozitivul a fost numit DARKNESS (tradus „întuneric” sau pe iniţialele sale DARK-speckle Near-infrared Energy-resolved Superconducting Spectrophotometer) şi este primul spectrograf cu câmp integral de 10.000 de pixeli, scrie Phys.

„Fotografierea unei exoplanete este o sarcină extrem de dificilă pentru că steaua este mult mai luminoasă decât planeta, iar planeta este foarte apropiată de stea”, a precizat Mazin. Cu ajutorul dispozitivului DARKNESS, astronomii doresc să depăşească această barieră tehnică.

Astfel, camera va putea oferi imagini mult mai clare, ceea ce poate duce la detectarea unor planete sau a unor trăsături ale planetelor care sunt relevante pentru susţinerea vieţii.

„Speranţa noastră este aceea că vom fi capabili să construim un instrument pentru Thirty Meter Telescope în plan de realizare pe Mauna Kea din Hawaii sau La Palma”, a afirmat Mazin. „Cu acesta, vom putea obţine imagini ale planetelor din zone locuibile din apropierea stelelor cu masă scăzută şi care pot avea semne de viaţă în atmosferă. Acesta este scopul pe termen lung şi dispozitivul este un pas important înainte pentru demers”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Au fost descoperite 95 de exoplanete noi în afara Sistemului Solar

NASA a făcut un anunţ important despre existenţa vieţii extraterestre. Au fost găsite zece noi planete similare cu Terra, care pot susţine viaţa

A fost confirmată existenţa a 15 noi exoplanete ce orbitează în jurul stelelor pitice

10 planete fascinante din afara Sistemului Solar

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase