Home » Știință » Misiunea istorică InSight, de studiere a ”inimii lui Marte”, va fi lansată pe 5 mai

Misiunea istorică InSight, de studiere a ”inimii lui Marte”, va fi lansată pe 5 mai

Publicat: 02.05.2018
Următoarea misiune către Marte se apropie. NASA a declarat, recent, că misiunea InSight va fi lansată pe 5 mai.

InSight (Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport) este o sondă de aterizare ce va amartiza şi nu se va deplasa din acest loc spre deosebire de un rover ce se poate deplasa pe suprafaţa planetei. Conform IBTimes, NASA consideră misiunea ca fiind un prilej pentru ”studierea inimii lui Marte”. De asemenea, aceasta este şi prima misiune în spaţiu ce va fi lansată de pe coasta vestică. 

Agenţia spaţială a declarat că fereastra de două ore pentru lansare va începe la ora 7:05 a.m EDT (14: 05, ora României). O rachetă Atlas V, construită de United Lauch Alliance şi Lockheed Martin Space Systems, va servi ca vehicul de lansare. 

Ca parte a misiunii sale ştiinţifice, InSight va măsura temperatura din interiorul lui Marte, dar va înregistra şi mişcările seismice ale planetei. Aceste informaţii vor ajuta la înţelegerea formării planetelor  asemănătoare cu Pământul. Dacă lansarea va funcţiona conform planului, sonda de aterizare va ajunge pe Marte în noiembrie. În afară de instrumentele specifice pentru studiu, sonda conţine şi două microcipuri cu numele a 2,5 milioane de persoane. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase