Home » Știință » Credea că este vorba doar despre o alergie, însă medicii au descoperit că i se scurgea un fluid din creier

Credea că este vorba doar despre o alergie, însă medicii au descoperit că i se scurgea un fluid din creier

Credea că este vorba doar despre o alergie, însă medicii au descoperit că i se scurgea un fluid din creier
Publicat: 15.05.2018
O femeie din Nebraska, SUA, şi-a petrecut ani de zile suferind de scurgeri nazale şi dureri de cap, însă în ciuda îngrijorării femeii, medicii au pus simptomele pe seama unei alergii.

Conform unui raport realizat de KETV-7 ABC, simptomele au apărut în urmă cu doi ani, după ce Kendra Jackson a suferit un traumatism cranian minor după un accident de maşină din 2013. În timpul impactului, Jackson s-a lovit cu capul de bordul maşinii, informează IFL Science.

”Oriunde mă duceam aveam mereu un pachet de şerveţele în buzunar,” afirmă Jackson. Atunci când şi-a dat seama că problema ei este mult mai gravă decât o răceală s-a adresat medicilor. ”Nu puteam dormi, mă simţeam ca un zombie,” a declarat femeia. 

În cele din urmă, medicii din cadrul spitalului Nebraska Medicine au utilizat camere video pentru a-i investiga canalele nazale şi sinusurile. Aceştia au descoperit un mic canal între craniul şi nările femeii din care curgeau zilnic aproximativ 235 de mililitri de fluid cefalorahidian

Fluid cefalorahidian este un lichid incolor ce se află în ventriculele cerebrale. Circulaţia acestui fluid ajută la menţinerea unei presiuni ideale în ţesuturi şi vasele de sânge din craniu. Corpul uman produce continuu aproximativ 500 de mililitri de fluid cefalorahidian, zilnic. Acest tip de traumatism ce duce la pierderea lichidului cerebrospinal poate fi resimţit după un accident de maşină, iar cele mai importante simptome sunt durerile de cap, ameţeala, dureri ale gâtului, înceţoşarea vederii şi schimbări ale gustului. 

Dacă pacientul nu este tratat sau zona nu se vindecă de la sine, patogenii ce pătrund în membrană pot duce la apariţia meningitei. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase