Home » Știință » Planta ce reduce episoadele de vomă în cazul gastroenteritei. Ar putea ajuta la ”salvarea multor vieţi”

Planta ce reduce episoadele de vomă în cazul gastroenteritei. Ar putea ajuta la ”salvarea multor vieţi”

Planta ce reduce episoadele de vomă în cazul gastroenteritei. Ar putea ajuta la ”salvarea multor vieţi”
Publicat: 13.05.2018
Ghimbirul ar putea ajuta la salvarea multor vieţi, susţin cercetătorii care au descoperit că poate fi utilizat ca un tratament puternic împotriva paraziţilor ce provoacă voma excesivă. Aceasta este principala cauză a deshidratării şi a morţii în ţările aflate în curs de dezvoltare.

Descoperirea realizată în urma testelor clinice sugerează că efectele antiemetice ale rădăcinii ar putea ajuta copiii cu gastroenterite prin diminuarea episoadelor frecvente de vomă severă. Conform Independent, specialiştii au descoperit că numărul episoadelor de vomă în cazul grupului de copii ce a consumat ghimbir a scăzut la 28%. 

Dr. Roberto Berni Canani, din cadrul Universităţii din Napoli, Italia, susţine că descoperirea ”ar putea salva vieţi” pe întreg globul. Gastroenterita este o inflamaţie a smotacului şi intestinelor provocată de bacterii infecţioase, precum salmonella sau rotavirus, ce se găsesc în alimente sau apă. 

Episoadele de vomă şi diaree fac imposibilă absorbţia hranei, apei şi medicamentelor pentru tratarea infecţiei. Afecţiunea ar putea avea urmări grave în cazul pacienţilor vulnerabili precum copiii sau vârstnicii.  La nivel global, gastroenterita ucide 1,34 de milioane de copii, anual.  ”Gastroeneterita acută este încă una dintre principalele cauze ale morţii copiilor aflaţi în ţările în curs de dezvoltare,” a declarat dr. Berni Canani. 

În timp ce deshidratarea poate fi tratată prin intermediul băuturilor de rehidratare, vomitatul limitează utilizarea acestei strategii. ”Ghimbirul ar putea fi de mare ajutor în acest caz,” a declarat dr. Canani. 

În Europa, rata mortalităţii este scăzută, însă anual 87.000 de persoane ajung la spital din cauza gastroenteritei. Ghimbirul este cunoscut pentru proprietăţile anti-inflamatorii, iar acest lucru ar putea ajuta la producerea efectului antiemetic. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase