Home » Știință » Inteligenţa artificială a reuşit să detecteze mult mai rapid cancerul de piele decât medicii

Inteligenţa artificială a reuşit să detecteze mult mai rapid cancerul de piele decât medicii

Inteligenţa artificială a reuşit să detecteze mult mai rapid cancerul de piele decât medicii
Publicat: 30.05.2018
Un computer a fost mult mai bun decât specialiştii în diagnosticarea cancerului de piele, sugerează rezultatele unui studiu.

Un computer a fost mult mai bun decât un dermatolog la detectarea cancerului de piele, maşinăria reuşind să fie mai rapidă şi mai eficientă. Conform AFP, inteligenţa artificială a fost testată împotriva a 58 de dermatologi din 17 ţări. 

În cadrul testelor, atât AI, cât şi dermatologilor, le-au fost prezentate imagini cu melanomi maligni sau aluniţe benigne.  Aproape jumătate dintre dermatologi aveau peste cinci ani experienţă, 19% aveau o experienţă de 2-5 ani, iar 29% erau începători. ”Majoritatea dermatologilor au fost întrecuţi de AI,” a notat echipa de cercetători. În medie, dermatologii au detectat cu acurateţe 86,6% din imaginile ce prezentau melanom, iar AI a detectat în proporţie de 95% acest tip de cancer

,,Inteligenţa artificială a omis câteva melanoame având o sensibilitate mult mai mare decât dermtologii”, a declarat autorul studiului Holger Haenssle, din cadrul Universităţii din Heidelberg. 

De asemenea, a „diagnosticat greşit câteva aluniţe ca fiind melanoame, însă proporţia este mai mică decât în cazul dermatologilor”, a declarat Haenssie. 

Performanţele dermatologilor s-au îmbunătăţit atunci când le-au fost oferite mai multe informaţii despre pacienţi. În lume există aproximativ 232.000 de cazuri de melanom şi 55.500 de decese anual. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase