Home » Știință » Persoanele care nu consumă alcool sunt mult mai predispuse să lipsească de la locul de muncă din cauza problemelor de sănătate

Persoanele care nu consumă alcool sunt mult mai predispuse să lipsească de la locul de muncă din cauza problemelor de sănătate

Persoanele care nu consumă alcool sunt mult mai predispuse să lipsească de la locul de muncă din cauza problemelor de sănătate
Publicat: 09.06.2018
Persoanele care nu consumă deloc băuturi alcoolice sunt mai predispuse să se îmbolnăvească decât cei ce consumă alcool în cantităţi moderate, sugerează rezultatele unui nou studiu.

Cercetătorii au analizat relaţia dintre consumul de alcool şi lipsa de la locul de muncă în ţări precum Marea Britanie, Franţa şi Finlanda şi au descoperit că rata de îmbolnăvire este mult mai mare în cazul persoanelor ce nu consumă deloc sau consumă cantităţi mari de alcool. 

Conform Independent, studiul realizat de specialiştii finlandezi a descoperit că majoritatea efectelor semnificative ale alcoolului asupra organismului sunt resimţite la nivelul sănătăţii mintale. Persoanele ce evită alcoolul complet au cu 50% mai multe şanse să lipsească de la muncă din cauza afecţiunilor mintale

Specialiştii au descoperit că „riscul scăzut” de absenteism era prezent la persoanele ce consumau aproximativ 14 unităţi de alcool săptămânal. Studiul mai dezvăluie faptul că persoanele ce lipsesc mai mult de la locul de muncă din cauza anumitor boli s-ar putea să nu consume alcool din cauza afecţiunilor sau a medicaţiei pe care şi-o administrează. 

De asemenea, consumul crescut de alcool a fost asociat cu o rată crescută a absenţei de la locul de muncă. Cercetătorii susţin că cercetarea i-ar putea ajuta pe angajatori şi pe membrii familiilor persoanelor ce consumă alcool în cantităţi mari. 

„Unele boli sau tratamentele asociate previn consumul de alcool, fapt ce poate explica riscul crescut în cazul persoanelor ce sunt abstinenţi”, a declarat autorul studiului Jennin Ervasi. 

Datele utilizate în cadrul studiului despre efectele alcoolului fac parte dintr-o bază în care au fost chestionaţi 47.520 de persoane din trei ţări între anii 1985-2004. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Femeile inteligente sunt cele mai mari consumatoare de alcool

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase