Home » Știință » Un nou model neural scoate la iveală modul în care creierul nostru se adaptează la o informaţie nouă

Un nou model neural scoate la iveală modul în care creierul nostru se adaptează la o informaţie nouă

Un nou model neural scoate la iveală modul în care creierul nostru se adaptează la o informaţie nouă
Publicat: 10.06.2018
Oamenii pot realiza o gamă largă de operaţii mentale şi îşi pot ajusta comportamentul în funcţie de stimuli externi şi de credinţe interioare. Neurosavanţii de la MIT au identificat recent strategia folosită de creier pentru a selecta şi realiza diferite operaţii mentale.

Descoperirea a fost realizată cu ajutorul unei analize matematice care ajută la înţelegerea mecanismelor care guvernează evoluţia activităţii neurale în populaţiile mari de neuroni, scrie Medical Xpress.

Creierul poate combina informaţii interne şi externe pentru a realiza rapid noi computaţii”, a precizat Mehrdad Jazayeri, unul dintre autorii principali ai studiului. „Ce este remarcabil constă în faptul că modul în care ne comportăm se schimbă mai rapid decât poate creierul să se acomodeze”.

Studiul a fost publicat recent în revista de specialitate Neuron.

Savanţii au adunat datele de la înregistrarea activităţii neurale în cortexul frontal (regiunea „flexibilităţii cognitive” sau abilitatea de a se adapta rapid la noile informaţii) a animalelor instruite să realizeze diferite sarcini care includ adaptarea rapidă la noi stimuli.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Au fost descoperite primele dovezi ale existenţei unui sistem de ”curăţare” a creierului

Alcoolul nu este în totalitate dăunător. Un nou studiu scoate la iveală că, în cantităţi mici, acesta poate fi benefic pentru creier

Un implant pe creier reprezintă viitorul pentru o super memorie

Există un ”ochi al minţii”. Creierul are un proces care i-a surprins pe oamenii de ştiinţă şi poate explica unele aspecte inedite cu privire la cel mai complex organ

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase