Home » Știință » Acestea sunt ultimele imagini realizate de sonda Rosetta

Acestea sunt ultimele imagini realizate de sonda Rosetta

Publicat: 27.06.2018
Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a publicat ultimele imagini înregistrate de sonda Rosetta în timp ce se prăbuşea pe suprafaţa unei comete, în septembrie 2016.

Sonda Rosetta, lansată în 2004, a ajuns în orbita cometei 67P/Churyumov-Gerasimenko în 2014 şi a petrecut doi ani în apropierea sa. Conform IFL Science, pe parcursul misiunii a realizat imagini cu cometa şi a studiat compoziţia acesteia, iar în noiembrie 2014 a lansat sonda de aterizare Philae. 

În prezent, ESA a publicat ultimele imagini realizate de camera OSIRIS aflată pe sondă. Prăbuşirea deliberată s-a produs începând cu iulie 2016 până la sfârşitul misiunii de pe 30 septembrie 2016.

Ultimele imagini realizate de sondă au fost montate în cadrul unui videoclip, ce include şi ultimele imagini cu sonda de aterizare Philae, ce a plonjat de două ori pe suprafaţa cometei înainte să dispară sub o stâncă. În cadrul ultimelor două luni ale misiunii, Rosetta a început să coboare către suprafaţa cometei, fapt ce i-a permis să realizeze imagini surpinzătoare. În ultimele ore anterioare prăbuşirii, sonda a scanat o groapă străveche şi a trimis imagini cu „locul său de veci”. 

Ca un bonus, specialiştii au reuşit să reconstruiască ultima imagine cu locul prăbuşirii. Însă misiunea nu este încheiată, încă, fiind o serie de imagini încă în analiză. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase