Home » Știință » VIDEO Eşec în industria aerospaţială: racheta MOMO-2 creată de japonezi a explodat în momentul lansării

VIDEO Eşec în industria aerospaţială: racheta MOMO-2 creată de japonezi a explodat în momentul lansării

Publicat: 03.07.2018
O rachetă proiectată de o companie spaţială japoneză a eplodat la doar câteva secunde de la lansarea (eşuată) care a avut loc sâmbăta trecută în nordul Japoniei.

Racheta MOMO-2, creată de compania Interstellar Technologies, a fost lansată în Taiki de pe Hokkaido, insula din nordul Japoniei. Conform planului, trebuia să ajungă la 100 de kilometri altitudine, scrie Phys.

Aşa cum arată şi video-ul, racheta de 10 metri lungime s-a ridicat doar foarte puţin, dispărând apoi într-o minge de foc. Incidentul nu a făcut victime.

Preşedintele companiei, Takahiro Inagawa, crede că racheta a avut o defecţiune la motorul principal. Şi-a cerut scuze pentru eşec şi a precizat că echipa sa va aduna resturile şi le va analiza pentru a îmbunătăţi modelul.

Eşecul de sâmbătă este al doilea după o altă lansare nereuşită care a avut loc în iulie anul trecut, când japonezii au pierdut contactul cu racheta la 70 de secunde după lansare, scrie Japan Times.

Proiectul a fost început în 2005 de omul de afaceri Takafumi Horie, fondatorul serviciului de internet Livedoor, care a fost ajutat de jurnalişti în ştiinţă şi de fanii explorării spaţiale într-un efort de a crea o rachetă mică, uşoară şi ieftină pentru a trimite sateliţi în spaţiu.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Moment istoric! Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă din lume, a fost lansată cu succes

Racheta ce te-ar putea duce oriunde în lume în 60 de minute ar putea fi gata în următorii 10 ani

VIDEO. Japonia a realizat o premieră în industria aerospaţială şi setează o tendinţă care poate revoluţiona felul în care călătorim în spaţiu

UPDATE Space X a intrat în istorie prin lansarea primei rachete Falcon 9 utilizată anterior

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase