Home » Știință » Viitorul e aici! A fost creată prima jachetă din grafen. Cât costă aceasta

Viitorul e aici! A fost creată prima jachetă din grafen. Cât costă aceasta

Viitorul e aici! A fost creată prima jachetă din grafen. Cât costă aceasta
Publicat: 21.08.2018
Un supermaterial din care pot fi realizate haine cu calităţi ce depăşesc cele prezente este grafenul. Compania Vollebak a realizat prima jachetă din acest material revoluţionar, singurul impediment fiind preţul extrem de mare al noului articol de îmbrăcăminte.

După cum bine se ştie, grafenul este un strat de grosimea unui atom realizat din carbon şi este cel mai rezistent şi versatil material descoperit vreodată: extrem de flexibil şi foarte conductiv. Acum, din el poate fi realizată şi îmbrăcăminte, scrie Futurism.

Vollebak a creat jacheta care costă în prezent 695 de dolari pentru a fi purtată pe ambele părţi. Partea cu nailon este acoperită cu un strat de grafen (sau invers, depinde cum este purtată). Dacă haina este lăsată undeva unde este cald, iar apoi se îmbracă cu grafenul spre interior, corpul se va încălzi. De asemenea, poate redistribui căldura de la părţile mai calde ale corpului la cele mai reci.

Mai mult, grafenul produce mai puţină umiditate pe lângă piele comparativ cu alte materiale, astfel că nu se va lipi şi nu va fi inconfortabilă. Bacteria nu poate creşte pe grafen, iar jacheta este atât impermeabilă cât şi se poate respira prin ea, deci, deşi apa nu pătrunde, iar transpiraţia se poate evapora prin material.

Probabil, pe viitor, preţurile vor fi mai mici, acesta fiind doar un prim pas către revoluţia în industria textilelor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Grafenul, materialul-minune al erei noastre, poate fi cheia controlării evaporării apei

Grafenul – materialul revoluţionar care va transforma secolul al XXI-lea

Pânza de păianjen şi grafenul pot crea un material revoluţionar care poate deveni materialul viitorului. Experiment inedit

O nouă formă a nanografenului a fost creată de cercetători şi este probabil cel mai mic arc pe care l-ai văzut vreodată

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase