Home » Știință » Sistemul ce ar putea duce omenirea pe Marte: NASA a finalizat testele propulsorului cu ioni

Sistemul ce ar putea duce omenirea pe Marte: NASA a finalizat testele propulsorului cu ioni

Publicat: 05.09.2018
Inginerii din cadrul NASA şi Aerojet Rocketdyne au dezvăluit noile progrese ale motorului cu ioni radicali proiectat pentru a propulsa nava ce va trimite primii oameni pe Marte.

Hall Thruster utilizează câmpuri magnetice şi electrice pentru a ioniza gaze, precum xenonul, pentru a elimina ioni. Conform Mail Online, tehnica este mult mai eficientă, sigură şi produce combustibil mult mai eficient decât rachetele obişnuite. 

NASA a oferit Aerojet Rocketdyne trei ani la dispoziţie şi un contract de 67 milioane de dolari pentru dezvoltarea sistemului Advanced Electric Propulsion System (AEPS).

Tehnologia ar putea creşte potenţialul zborului spaţial de 10 ori. Aceeaşi tehnologie este utilizată în prezent şi pentru manevrarea sateliţilor în orbita Pământului. În prezent, reprezentanţi ai Aerojet Rocketdyne a afirmat că au fost finalizate, cu succes, testele de integrare a sistemelor pentru motor. 

Testele realizate de NASA au arătat că sistemul are abilitatea să convertească energia la un nivel eficient cu o pierdere minimă. Următorul pas este finalizarea design-ului şi verificarea fazelor critice. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase