Home » Știință » Cum arată Pământul când te îndrepţi spre Soare – FOTO

Cum arată Pământul când te îndrepţi spre Soare – FOTO

Publicat: 28.10.2018
Sonda Parker Solar (NASA) nu se va întoarce niciodată pe Pământ, însă asta nu înseamnă că nu poate privi înapoi. Pe 25 septembrie, singura cameră de la bordul său a realizat o imagine cu Pământul.

Camera utilizată şi pentru fotografierea Pământului, denumită WISPR (Wide-field Imager for Solar Probe), va fi utilizată pentru transmiterea către Terra a imaginilor cu atmosfera superioară a Soarelui. Conform Space, Pământul este punctul cel mai luminos din centrul imaginii. 

Credit foto: NASA

Atunci când specialiştii au mărit imaginea au observat că Pământul are o formă ciudată cu o umflătură în partea dreaptă. Dar planeta nu are, în realitate, o formă atât de ciudată. Umflătura este o parte a Lunii, vizibilă din spatele planetei. 

Credit-NASA

Atunci când sonda Parker a realizat imaginea se afla la 43 milioane de kilometri de Pământ. Din acel moment şi-a continuat călătoria către Soare

„Atunci când va ajunge la destinaţie, sonda va „urmări mişcările energiei şi ale căldurii prin atmosfera Soarelui şi va explora ce accelerează vânturile solare şi particulele energetice solare”. Aceste procese au efecte importante asupra Pământului, afirmă NASA. 
 
Cercetătorii caută răspunsurile pe care le va oferi sonda de mai bine de 60 de ani, iar ideea misiunii a apărut în 1990. Însă pe atunci nu exista o soluţie pentru ca sonda să supravieţuiască temperaturilor extreme. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase