Home » Știință » Greşeala care a dus la eşecul lansării rachetei Soyuz către Staţia Spaţială Internaţională – VIDEO

Greşeala care a dus la eşecul lansării rachetei Soyuz către Staţia Spaţială Internaţională – VIDEO

Greşeala care a dus la eşecul lansării rachetei Soyuz către Staţia Spaţială Internaţională – VIDEO
Publicat: 02.11.2018
În urma unei investigaţii, un înalt oficial rus a declarat că defecţiunea din timpul lansării rachetei Soyuz către Staţia Spaţială Internaţională ar fi fost provocată de asamblarea defectuoasă a unui senzor.

La bordul rachetei Soyuz-FG ce a decolat către Staţia Spaţială Internaţională pe 11 octombrie se aflau astronautul Nick Hague, din cadrul NASA, şi cosmonautul Alexei Ovchinin, din cadrul Roscosmos. La scurt timp după lansare a fost eliberată capsula aterizării de urgenţă în care se aflau cei doi membrii ai echipajului. Conform AP,  echipajul a aterizat într-o zonă a Kazahstanului. 

Anterior, Dmitry Rogozin, directorul agenţiei spaţiale ruse, a declarat că eşecul lansării are la bază defecţiunea unui senzor, însă nu a oferit şi alte detalii. Oleg Skorobogatov, care a condus echipa de investigaţie, a declarat că în urma cercetărilor s-a descoperit că senzorul a fost deteriorat în timpul asamblării finale de pe platforma de lansare din Kazahstan. 

Un alt moment în care Rusia a fost nevoită să anuleze o lansare cu echipaj a avut loc în 1983, când doi cosmonauţi sovietici au aterizat în siguranţă după o explozie pe platforma de lansare. Skorobogatov a mai declarat că, momentan, oficialităţile ruse încearcă să ofere angajaţilor programe de pregătire şi teste de competenţă pentru a evita un alt astfel de incident. 

Recent, Roscosmos a publicat primele imagini cu momentul incidentului. 

 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase