Home » Știință » Vârsta tatălui este asociată cu o serie de riscuri ale naşterii copilului

Vârsta tatălui este asociată cu o serie de riscuri ale naşterii copilului

Publicat: 06.11.2018
Datele obţinute pe o perioadă de 10 ani ce documentează naşterile din SUA asociază copiii ce au taţi mai bătrâni cu o serie de riscuri din momentul naşterii, inclusiv o greutate redusă la naştere sau convulsii.

Datele colectate timp de 10 ani privind naşterile din SUA sugerează că vârsta tatălui poate afecta sănătatea mamei în timpul sarcinii, mai ales riscul de apariţie a diabetului, scrie Science Daily. 

„Tindem să analizăm factorii materni atunci când ne gândim la riscurile asociate naşterii, însă acest studiu arată că naşterea unui copil sănătos este o treabă de echipă, iar vârsta tatălui contribuie la sănătatea copilului”, a declarat Michael Eisenberg, profesor urolog. 

Informaţiile obţinute de la peste 40 milioane de naşteri arată că nou-născuţii ce au taţi „cu o vârstă avansată”, asociată celor ce au peste 35 de ani, pot avea o greutate scăzută la naştere sau au nevoie de ventilare. De exemplu, în cazul bărbaţilor de peste 45 de ani, riscul conceperii unui copil ce se va naşte prematur creşte cu 14%, iar atunci când au 50 de ani riscul creşte cu 28%. 

În 2017, Eisenberg publica un studiu ce arăta că numărul de taţi în vârstă a crescut. În prezent, 10% dintre copii au tatăl cu vârsta de peste 40 de ani, în timp ce în urmă cu 40 de ani procentul era de 4%. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase