Home » Știință » Doctorii din Taiwan sunt pe cale să efectueze primul transplant de trahee imprimată 3D

Doctorii din Taiwan sunt pe cale să efectueze primul transplant de trahee imprimată 3D

Doctorii din Taiwan sunt pe cale să efectueze primul transplant de trahee imprimată 3D
Publicat: 27.12.2018
Experţii de la Universitatea Naţională din Taiwan doresc să realizeze, în premieră, un transplant de trahee umană imprimată 3D, conform presei locale. Până acum, în Taiwan nu a avut loc un astfel de transplant, mai ales de trahee. Datorită tehnologiei avansate, medicina îşi deschide un nou orizont..
Chen Chin-hsing, şeful departamentului de chirurgie al Spitalului Universităţii Naţionale din Taiwan, a precizat pentru Liberty Times că va avea loc primul transplant de trahee imprimată 3D. Nu se ştie cu certitudine data la care va avea loc intervenţia, dar Chen Chin-hsing susţine că până acum, transplantul a fost un real succes în 20 de intervenţii făcute pe animale, potrivt CSID.
 
Imprimanta 3D folosită pentru crearea organului creează şi medicamente care stimulează creşterea celulelor, prin care medicii speră să combată o posibilă respingere, o problemă greu de rezvolvat în cazul transplanturilor obişnuite. Mai mult, celulele stem sunt folosite pentru a se produce cartilaj şi alte ţesuturi potrivite creării traheei.
 
 Chen Chin-hsing susţine că în viitor, prin această tehnologie, pentru un transplant de trahee va fi nevoie de două luni de la momentul intervenţiei, perioadă în care se vor recolta celule stem şi se va fixa data operaţiei.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase