Home » Știință » Cu o singură injecţie, savanţii au putut da ”super-vederea”

Cu o singură injecţie, savanţii au putut da ”super-vederea”

Cu o singură injecţie, savanţii au putut da ”super-vederea”
Publicat: 02.03.2019
Cercetătorii de la University of Science and Technology din China au injectat mici nanoparticule care se leagă de retină în cadrul unui experiment realizat pe şoareci, dându-le ceea ce s-ar numit „super-vedere”.

În noul studiu, descris în jurnalul Cell, savanţii au ajuns la un rezultat extraordinar: şoarecii au putut vedea lumină infraroşie de aproape, pe care atât şoarecii, cât şi oamenii nu o pot percepe. Experţii au extins astfel spectrul vederii unui mamifer, scrie Futurism.

Teoria este aceea că nanoparticulele se leagă de celulele responsabile pentru convertirea luminii în semnale electrice. Pentru a testa procedura, savanţii au folosit lumina în infraroşu pentru a vedea reacţiile şoarecilor. Pupilele şoarecilor injectaţi cu nanoparticule s-au contractat, arătând că văd infraroşul, în timp ce pupilele şoarecilor din grupul de control au rămas la fel.

De asemenea, nanoparticulele nu au influenţat în niciun fel vederea normală şi nu a existat niciun efect secundar pe termen lung. 

Pe viitor, această procedură poate restaura vederea la oameni care au pierdut funcţia retinei. Mai mult, este o metodă mai puţin invazivă decât celelalte proceduri.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum vede o pasăre? O cameră unică le permite cercetătorilor să vadă lumea prin ochii păsărilor şi este mai spectaculoasă decât cea văzută de om – FOTO

Victorienii îşi făceau griji privind apariţia cărţilor la fel cum ne îngrijorăm astăzi pentru timpul petrecut în faţa ecranelor

Defectele de vedere din copilărie pot afecta funcţiile creierului

După ce un chiropractician i-a ajustat gâtul, o femeie a avut probleme cu vederea

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase