Home » Știință » 19 dintre obiectele din apropierea lui Jupiter ar putea proveni din afara Sistemului Solar

19 dintre obiectele din apropierea lui Jupiter ar putea proveni din afara Sistemului Solar

Publicat: 27.04.2020
În prezent au fost confirmate doar două obiecte interstelare: cometa Borisov şi asteroidul Oumuamua.

În ultimii ani, identificarea obiectelor care au ajuns în Sistemul Solar, dar care s-au format în alte regiuni ale Universului, a atras atenţia oamenilor de ştiinţă, ducând la descoperirea a două astfel de obiecte cu care am ajuns să fim destul de familiari: cometa Borisov şi asteroidul Oumuamua. Totuşi, un studiu recent prezintă dovezi că există un număr mult mai mare de vizitatori interstelari, 19 la număr în proximitatea planetei Jupiter, notează Futurism.

Cei 19 asteroizi sunt cunoscuţi sub numele de Centaurus şi au fost observaţi pentru prima dată în anul 2015 şi de atunci sunt studiaţi de către cercetători datorită comportamentului lor neobişnuit.

Oamenii de ştiinţă explică faptul că cei doi vizitatori interstelari cu care suntem deja familiarizaţi doar s-au aflat în trecere prin Sistemul Solar, dar asteroizii Centaurus par a fi rămas în apropierea planetei Jupiter. Pentru a înţelege de ce aceşti asteroizi nu au mai părăsit Sistemul Solar, cercetătorii au încercat să identifice orbita pe care aceştia au urmat-o şi au ajuns la concluzia că mare parte dintre aceştia au orbite neobişnuite, dar fără a putea stabili cu exactitate şi care este cauza acestei situaţii.

Studiul a fost publicat pe serverul arXiv.

Citeşte şi:

Cometa Borisov se dezintegrează la ieşirea din Sistemul Solar

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase