Home » Timp Liber » Casa inteligenta – Cu siguranta, in siguranta – Smart Nation

Casa inteligenta – Cu siguranta, in siguranta – Smart Nation

Publicat: 16.08.2013
Scris de Smart Nation
Oare cat de sigure mai sunt astazi incuietoarele cu chei, tinand cont ca acestea se pot pierde sau replica oricand la magazinele specializate? Daca vrei sa stii ce masuri sa iei pentru a avea o proprietate infailibila, noi iti prezentam o serie din cele mai interesante inovatii din domeniu.
 
Incuietoarea biometrica
 
Ideal ar fi un sistem de acces bazat pe o caracteristica unica, imposibil de reprodus, nu-i asa? Un exemplu este incuietoarea biometrica pe baza de amprenta digitala. Poate inregistra mai multe amprente, fiind perfecta pentru intreaga familie. Mai mult, un al doilea nivel de securitate pe langa amprenta este codul pe care doar tu si cei ai casei il veti sti.
 
 
TV-ul fals
 
Probabil cunosti clasicul truc cu televizorul aprins care da senzatia ca ai fi acasa (extrasa parca din filmul cu Macaulay Caulkin – Singur Acasa). Insa aceasta nu este cea mai buna tactica, avand in vedere consumul mare de electricitate pe care il solicita. O solutie mai buna ar fi televizorul fals, un gadget cu LED-uri luminoase care se misca permanent, lasand impresia ca vizionezi programul preferat.
 
 
 
Robocainele
 
Probabil ai auzit de alarma care imita latratul unui caine mare si agresiv, precum scrie pe pancartele de la majoritatea caselor.  Dar ce parere ai despre un caine tehnologic? Nu-ti imagina ca va ataca sau musca eventualul intrus, insa iti va da posibilitatea sa privesti ce se petrece in lipsa ta si sa vorbesti cu musafirul nepoftit. Cainele robot dispune de camere de securitate instalate si sisteme audio care il atentioneaza pe intrus ca esti cu ochii pe el si ca politia este pe drum.
 
 
Colorata este gata!
 
Prinsi de adrenalina momentului, hotii pot fi uneori neglijenti. Atat asteapta sistemul de securitate cu laser, sa surprinda portretul hotului in actiune! Astfel, nici bine nu a patruns, ca hotul va fi scanat in detaliu indiferent de ipostaza in care s-ar afla, lucru ce va permite identificarea lui ulterioara. Punct ochit, punct lovit!
 
 
Cunosti si alte gadgeturi sau ai tu o idee mai buna pentru securizarea casei?
 
 
 
 
Smart Nation este platforma unde tehnologia va inspira pe voi toti. Sa va imaginati, sa inovati, sa creati!
 
Intra pe SmartNation.ro daca vrei sa fii informat in legatura cu noile gadget-uri, dar si pentru a putea afla cum functioneaza, ce fac si cum iti pot imbunatati viata de zi cu zi. 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase