Home » Maratoanele Descopera » Vikingii marii cuceritori » Descoperire uimitoare în Norvegia: arheologii au descoperit o barcă vikingă misterioasă

Descoperire uimitoare în Norvegia: arheologii au descoperit o barcă vikingă misterioasă

Descoperire uimitoare în Norvegia: arheologii au descoperit o barcă vikingă misterioasă
Publicat: 02.04.2019
Cercetătorii norvegieni au folosit un radar pentru a localiza ceea ce pare a fi o barcă din era vikingă îngropată în pământ.

Oficialii din Vestfold, la vest de Oslo, au anunţat că descoperirea unui mormânt în care un astfel de vas este folosit ca „sicriu” pentru îngroparea unei persoane a avut loc în situl Borre, unul dintre cele mai importante pentru cultura scandinavă, scrie Fox News.

Imaginile radar arată forma de barcă dar şi un cerc care o înconjoară. „Vom investiga acum descoperirea cu ajutorul mai multor metode non-invazive şi vom repeta utilizarea georadarului”, a declarat Terje Gansum, purtătorul de cuvânt al Vestfold.

Arheologii au precizat că nu există un plan în viitorul apropiat de a dezgropa nava care are cel puţin 15 metri lungime.

Descoperirea este ultima dintr-o serie fascinantă de realizări arheologice din era vikingă (793-1066 e.n.).

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Erau cu adevărat vikingii barbari? Iată 7 mituri despre vikingi şi adevărul din spatele lor

Opt mituri despre vikingi care s-au dovedit a fi false

Berserkerii, cei mai aprigi dintre luptătorii vikingi. Furia şi forţa lor în luptă a fost deseori pusă pe seama forţelor demonice

De ce bărbaţii vikingi erau înmormântaţi alături de armăsari, şi nu de iepe

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase