Home » TransferGo » Români în Anglia: cum îţi deschizi un cont bancar

Români în Anglia: cum îţi deschizi un cont bancar

Publicat: 15.03.2016
Pentru un român aflat în Anglia, odată găsită o locuinţă şi un loc de muncă, obţinerea unui cont bancar aduce cu sine mai puţine sarcini de rezolvat, mai multă siguranţă şi mai mult timp. Dacă are un cont bancar îşi poate plăti mai uşor toate facturile şi nu va fi nevoit să umble cu sume mari de cash la el sau să ţină banii în locuinţă, cu teama hoţilor.

Dar cum se deschide un cont bancar în Anglia? Sunt două variante principale: online, din faţa calculatorului – modalitatea cea mai uşoară, recomandată celor care au acces la internet într-un mediu privat – sau la ghişeul băncii. Indiferent de opţiunea aleasă, doritorul va avea nevoie de documente care să ateste identitatea şi adresa din Marea Britanie: paşaport sau buletin, factură la utilităţi pe numele său (gaz, energie electrică etc.), contracte de închiriere, dovadă de la angajator sau permis de conducere. Studenţii pot folosi scrisoarea de acceptare din partea instituţiei de învăţământ ca dovadă de domiciliu.

Cei care aleg să-şi deschidă un cont bancar din faţa calculatorului vor avea de completat următoarele informaţii: nume, data naşterii, adresa de rezidenţă, venitul anual, numele angajatorului, data angajării. Pentru a confirma informaţiile, vor încărca pe site copii ale documentelor personale sau, în anumite cazuri, le vor duce la bancă. Printre băncile care încurajează folosirea internetului pentru deschiderea contului se numără Natwest şi Barclays.

Persoanele care merg direct la ghişeul unei bănci pentru a-şi deschide contul bancar este bine să aibă asupra lor documentele necesare, pentru a rezolva toate actele dintr-un singur drum. Bănci cunoscute şi cu o bună reputaţie sunt şi Halifax, HSBC, Lloyds, Royal Bank of Scotland şi Santander. La fel ca în România, şi în Anglia este bine să studiaţi mai multe oferte înainte de a alege banca unde să vă deschideţi cont.

Dacă doritorul nu are un Credit Score (scor de evaluare) solid pentru a-şi deschide contul bancar dorit, soluţia poate fi un Basic Bank Account (cont bancar de bază) – un cont simplu, la care nu se acordă overdraft (descoperire de cont) şi nici dobândă pentru sumele aflate în credit. Acest Basic Bank Account înseamnă că puteţi face plăţi online şi offline, folosind cardul de debit ataşat, iar prin facilitarea Direct Debit se vor plăti facturi mai mici. Contul nu are taxe ascunse şi poate fi deschis de orice persoană care nu are o condamnare pentru fraudă bancară. Trebuie, însă, să fiţi atenţi dacă folosiţi opţiunea Direct Debit: dacă nu aveţi bani în cont la data scadentă, banca va taxa tranzacţia cu până la 25 £. Printre băncile unde vă puteţi deschide un asemenea cont se numără: Barclays, The Co-operative Bank, HSBC, Lloyds Banking Group (Bank of Scotland, Halifax şi Lloyds), National Australia Group (Clydesdale Bank şi Yorkshire Bank), Nationwide, RBS Group (NatWest, Royal Bank of Scotland şi Ulster Bank), Santander şi TSB. Şi în acest caz este nevoie de o serie de acte de identitate şi de certificare a adresei şi veniturilor.

Oricare ar fi varianta aleasă, deschiderea unui cont bancar în Anglia vă uşurează viaţa, vă permite să vă organizaţi mai bine şi să beneficiaţi de mai mult timp pentru familie. Şi cu ajutorul acestui cont bancar puteţi apoi să trimiteţi bani acasă pe www.TransferGo.ro

Acest articol face parte din campania TransferGo de informare a românilor din Anglia. Cu TransferGo, orice român poate trimite bani cu doar 0,99 £ – comision fix, indiferent de sumă, iar banii ajung într-o zi lucrătoare.

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase