Prima pagină Concursuri

Biblioteca Descoperă – Câştigă DVD-uri Discovery, colecţia “Corpul Omenesc - Masinaria suprema"

Redactia Descopera.ro | 12.19.2012 | ● Vizualizări: 294

Vrei să afli cât mai multe despre lumea în care trăim? Să-i descifrezi misterele şi să-i urmăreşti evoluţia?

Vino săptămânal la Biblioteca Descoperă şi poţi câştiga dvd-uri cu cele mai interesante documentare marca Discovery.

Fii pe fază, în fiecare săptămână Descopera.ro şi Mediadocs.ro îţi pregătesc o nouă colecţie de dvd-uri Discovery.

PREMIUL SĂPTĂMÂNII:

Acum poţi câştiga o colecţie "Corpul Omenesc - Masinaria suprema" conţinând 4 dvd-uri Discovery:

 

Senzatii
Cele cinci simturi sunt legatura noastra cu lumea exterioara. Sub piele, peste un mlion de mici senzori ne ofera informatia bruta. 70 km de fibre nervoase ne permit sa reactionam cu o viteza incredibila. Senzatiile ne avertizeaza de pericole. Cand suntem atacati, ele contituie prima linie de aparare. Senzatiile pot chiar san e salveze viata, cand suntem fortati la limita.
 
Simtul vazului
Vederea noastra se bazeaza pe cel mai complex aparat din corpul nostru. Un sfert din creier este raspunzator de activitatile legate de vedere. In situatii extreme, ochii nostril se fixeaza pe cele mai mici detalii cu viteza fulgerului. Putem vedea pe intuneric si vizualiza imposibilul. Creierul nostru ne permite sa vede chiar si atunci cand dormim. Iar cel mai probabil intr-o zi vom putea vedea chiar si fara ajutorul ochilor. 
 
Forta
Nun e dam seama cat de puternice ne sunt oasele si muschii. In situatii de criza, putem alerga cu viteza incredibila, putem supravietui unei caderi de la inaltime, putem ridica greutati uluitoare si conduce sute de kilometri in sir. Muschii sunt constituiti din mii de fibre si milioane de filamente, motoare microscopice care ne pun in miscare. Ele sunt gata de actiune atunci cand corpul omenesc e solicitat la maximum.
 
Puterea creierului
Deasupra coloanei noastre vertebrale se afla un organ de 1,5 kg ce controleaza tot ce facem. Creierul nostrum functioneaza mai rapid ca orice computer, procesand un numar uimitor de 100 trilioane instructiuni pe secunda. Daca viata noastra e in pericol, pare sa incetineasca timpul. Ne spune ce sa mancam si cand sa ne consumam propriile tesuturi. Cand dormim, elibereaza o energie imensa. Creierul ne pune in miscare muschii sin e dirijeaza viata.

MECANISMUL CONCURSULUI:

Răspunde corect la întrebarea noastră, completează formularul de concurs (de la finalul acestui articol) până la data de 26 decembrie 2012, ora 12 şi participi automat la tragerea la sorţi organizată în aceeaşi zi.

ÎNTREBAREA CONCURSULUI:

Muschii unui ochi se misca de circa...
 
1. 200.000 de ori pe zi
2. 10.000 ori pe zi
3. 100.000 de ori pe zi
 
Concursul s-a încheiat, iar caştigătorul este;
 
Lungu Claudia
 

Citeşte regulamentul concursului

 

PARTENER:

Tag-uri: concurs
Formular de concurs

* Aceste câmpuri sunt obligatorii