Prima pagină Concursuri

Biblioteca Descoperă – Câştigă DVD-uri Discovery, “Cum functioneaza lucrurile"

Redactia Descopera.ro | 12.26.2012 | ● Vizualizări: 542

Vrei să afli cât mai multe despre lumea în care trăim? Să-i descifrezi misterele şi să-i urmăreşti evoluţia?

Vino săptămânal la Biblioteca Descoperă şi poţi câştiga dvd-uri cu cele mai interesante documentare marca Discovery.

Fii pe fază, în fiecare săptămână Descopera.ro şi Mediadocs.ro îţi pregătesc o nouă colecţie de dvd-uri Discovery.

PREMIUL SĂPTĂMÂNII:

Acum poţi câştiga dvd-ul Discovery "Cum functioneaza lucrurile

Cauciucul
Sarind si indoindu-se, si-a facut loc in aproape toate industriile si casele din America. In fiecare an, zece milioane de tone de cauciuc sunt transformate in 50.000 de produse, de la baloane la instalatii sanitare si multe altele. Cauciucul face ca cele mai extraordinare efecte speciale de la Hollywood sa devina realitate, si insoteste creionul fiecarui student la matematica din tara. Datorita durabilitatii, elasticitatii si maleabilitatii pe care le are in stare naturala, oamenii de stiinta au reusit sa impinga acest produs uimitor pana la stadiul in care se poate repara singur.
 
Plumbul
In ciuda reputatiei sale rau – famate de neurotoxina mortala, exista o multime de dovezi care demonstreaza ca plumbul doar a capatat un renume rau. Suficient de puternic pentru a construi cele mai inalte turnuri de telefonie mobila si destul de dens pentru a ne proteja de radiatii, plumbul ne sustine viata prin modalitati neasteptate. De la bateriile de masina care ne duc unde vrem sa ajungem, la satelitii de la care invatam zi de zi despre lumea in care traim, suntem norocosi sa avem plumbul ca una dintre resursele cele mai usor reciclabile ale Pamantului.
 
Aluminiul
Aluminiul este un ingredient critic in aproape orice, de la dozele de suc la lasere, la aer. Invatati despre stiinta care sta in spatele acestui material. Astazi, la mai mult de un secol de la aparitia sa, aluminiul este simbolul ubicuitatii. In fiecare an, Statele Unite produc 5,6 milioane de tone de aluminiu. Majoritatea merge in dozele de bere si suc, fiind produse 300 milioane de doze de aluminiu pe zi – deloc rau pentru un element care a stat nedescoperit atat de mult timp.

MECANISMUL CONCURSULUI:

Răspunde corect la întrebarea noastră, completează formularul de concurs (de la finalul acestui articol) până la data de 2 ianuarie 2013, ora 12 şi participi automat la tragerea la sorţi organizată în aceeaşi zi.

ÎNTREBAREA CONCURSULUI:

 
Plumbul este una din resursele...
 
1. cele mai greu reciclabile
2. cele mai usor reciclabile
 
Concursul s-a încheiat, iar câştigătorul este:
 
Gabriela Niculaesa
 

Citeşte regulamentul concursului

 

PARTENER:

Tag-uri: concurs
Formular de concurs

* Aceste câmpuri sunt obligatorii