Home » Cultură » „Ce este educaţia financiară… de fapt? „, de Robert T. Kiyosaki şi Tom Wheelwright

„Ce este educaţia financiară… de fapt? „, de Robert T. Kiyosaki şi Tom Wheelwright

„Ce este educaţia financiară… de fapt? „, de Robert T. Kiyosaki şi Tom Wheelwright
Publicat: 06.02.2019
«Ce este educaţia financiară… de fapt?» este o o carte despre o educaţie financiară reală - şi nu despre basme precum: «Mergi la şcoală, ia-ţi o slujbă, munceşte din greu, cumpără-ţi o casă, plăteşte-ţi datoriile şi investeşte pe termen lung la bursa de valori»".
Robert T. Kiyosaki, un american de origine japoneză, născut şi crescut în Hawaii, a ajuns faimos după ce a publicat „Tată bogat, tată sărac”, cartea numărul 1 despre finanţele personale din toate timpurile. Era şi prima carte din istorie despre finanţele personale. Cartea a contestat şi a schimbat felul în care zeci de milioane de oameni din toată lumea înţeleg banii. Cu o perspectivă despre bani şi despre investiţii care contrazice adesea gândirea convenţională, autorul şi-a câştigat reputaţia internaţională comunicând onest, ireverenţios şi curajos – şi devenind, astfel, un susţinător pasionat şi explicit al educaţiei financiare, scrie Mediafax.
 
A publicat numeroase alte volume, dovadă numeroasele titluri ale seriei „Kiyosaki” de la Editura Curtea Veche. Tom Wheelwright este expert contabil, forţa creatoare din spatele Pro Vision, cea mai importantă firmă strategică de contabilitate. Împreună au scris această carte despre ce nu ai învăţat niciodată la şcoală.
 
Spun editorii: „Odată ca niciodată, oamenii care puneau bani deoparte erau câştigători. Odată ca niciodată, oamenii puteau pune bani deoparte şi deveneau bogaţi. Astăzi, cei care pun bani deoparte sunt perdanţi.
 
Să vedem ce s-a întâmplat cu valoarea economiilor: În 1970, dacă puneai deoparte 1 milion de dolari, câştigai o dobândă de 15%, adică 150.000 de dolari pe an. În 2017, dacă pui deoparte 1 milion de dolari câştigi o dobândă de 1,5%, adică 15 000 de dolari pe an. Astăzi, nici măcar un milionar nu poate trăi cu 15 000 de dolari pe an. S-a terminat cu basmele?
 
«Ce este educaţia financiară… de fapt?» este o o carte despre o educaţie financiară reală – şi nu despre basme precum: «Mergi la şcoală, ia-ţi o slujbă, munceşte din greu, cumpără-ţi o casă, plăteşte-ţi datoriile şi investeşte pe termen lung la bursa de valori»”.
 
La finalul cărţii veţi găsi 10 lecţii video despre educaţia financiară şi 10 lecţii TV pentru a-ţi deştepta genul financiar.
 
În fapt, cartea de faţă este continuarea cărţii „Tată bogat, tată sărac”. Dacă eşti în căutarea unor noi idei despre cum să supravieţuieşti şi să-ţi meargă bine în viitor, aceasta este cartea potrivită pentru tine.
 
Robert T. Kiyosaki, în colaborare cu Tom Wheelwright – „Ce este educaţia financiară… de fapt? De ce devin bogaţii mai bogaţi?” Editura Curtea veche, seria Kiyosaki. Traducere de Nicoleta Mitrofan.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase