Home » D:News » Femeile sunt atrase de barbatii veseli si amuzanti

Femeile sunt atrase de barbatii veseli si amuzanti

Femeile sunt atrase de barbatii veseli si amuzanti
Publicat: 02.04.2009
Da, e un lucru care s-a tot spus si pe care intelepciunea populara il stia de secole. Acum, insa, psihologii au studiat problema in mod stiintific, incercand sa explice de ce stau lucrurile astfel.

Vestea buna – pentru barbati, mai ales pentru cei care nu sunt foarte atragatori din punct de vedere fizic – este aceea ca, dupa cum arata rezultatele studiului efectuat de psihologul britanic Kristofor McCarty, barbatii care le fac pe femei sa rada au sanse mai mari de a le cuceri. Faptul de a fi amuzanti ii face pe barbati sa para, in ochii femeilor, mai inteligenti, mai demni de incredere si mai potriviti pentru o relatie. Psihologul a rugat  45 de femei sa evalueze personalitatile unor barbati pe baza unor anunturi matrimoniale, dintre care unele erau amuzante, altele neutre si la obiect. Femeile au aratat o tendinta evidenta de a considera simtul umorului drept semnul unei inteligente mai ascutite, in ciuda faptului ca nu primisera nici o informatie referitoare la coeficientul de inteligenta al autorilor anunturilor. Kristofor McCarty considera ca observatia are sens din punct de vedere evolutionist – o femeie e tentata sa aleaga un barbat destept, intrucat acesta are mai multe sanse de a supravietui el insusi si de a asigura si supravietuirea copiilor sai.

In acelasi timp, psihologul ii avertizeaza pe barbati ca nu orice gluma le asigura succesul: o avalansa de poante rasuflate si de prost gust nu va dovedi inteligenta “emitatorului”. Vestea proasta – pentru femei – este ca barbatii nu prea pun pret pe aceeasi calitate prezenta la doamne. Pentru barbati, o femeie cu simtul umorului inseamna  una care rade la glumele lor, afirma dl. McCarty.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase