Prima pagină D:News

Descopera prin "Ultrascurte"

Redactia Descopera.ro | 10.29.2007 | ● Vizualizări: 90
Descopera prin "Ultrascurte"     Jupiter, Saturn, Marea Britanie, Napoleon, submarin chinez + zoom
Galerie foto (1)

Un submarin nuclear secret al Chinei a fost demascat de Google Earth. Foto­gra­fia a fost realizata din in­tamplare de catre un sa­te­lit comercial.

Jupiter si Saturn sunt unice. Pana in prezent au fost descoperite inca 230 de planete gazoase, dar nici una de o dimensiune comparabila cu ma­rimea celor 2 giganti. Jupiter este de doua ori si jumata­te mai masiva decat toate celelalte pla­nete din sistemul nostru solar puse la un loc. 

Marea Britanie s-a desprins de restul Europei in urma cu 200.000 de mii de ani, cu ocazia unei inundatii catastrofale, arata cercetari recente reali­zate la Colegiul Regal din Londra. Unii oameni de stiin­ta iden­tifica aceasta inundatie cu potopul biblic.  

Nu, nu doar Napoleon era genial! Abilitatea de a face mai multe lucruri diferite deodata sau multitasking-ul, cum ar veni, este un dat genetic cu care sunt inzestrati toti oamenii, arata un studiu italian. Numai ca, cu exceptia gemenilor, nu toti oamenii pot face fix aceleasi lucruri in acelasi timp. 

Un submarin nuclear secret al Chinei a fost demascat de Google Earth (intrati pe acest link: http://tinyurl.com/2jxnhd). Foto­gra­fia a fost realizata din in­tamplare de catre un sa­te­lit comercial. Modelul pro­totip (nerecunoscut inca de China) este inzestrat cu ra­che­­te balistice si nucleare, face parte din­tr-o noua clasa de submarine si a fost bo­tezat de catre analistii militari americani Jin-class Type 094, datorita asemanarii sale cu submarinul NATO 094 cu acelasi nume.  

In Marea Britanie se construieste prima instalatie industriala de desalinizare a apei (prin care apa sarata, de mare, devine potabila). Aceasta va asigura 140 de milioane de litri de apa pe zi, adica consumul a 400.000 de case. 

Unui francez i-a intrat creierul la apa! Nefericitul, in varsta de 44 de ani, suferea de o forma rara de hidrocefalie inca din nastere. Dupa o complicata operatie, francezul s-a recuperat si, in ciuda bolii sale, are o inteligenta peste medie.