Prima pagină D:News

Plan îndrăzneţ: cel mai mare parc de schi indoor din lume va fi construit în Danemarca (FOTO/VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 12.17.2012 | ● Vizualizări: 258
SkiDome va fi construit în oraşul danez Randers     + zoom
Galerie foto (9)

CEBRA, o inovatoare companie de arhitectură din Danemarca, lucrează în colaborare cu firma Danski pentru a construi un park de schi în oraşul danez Randers.

Parcul de schi va oferi vizitatorilor peste 3 kilometri de piste indoor şi outdoor, un parc freestyle, hoteluri, restaurante şi toate facilităţile existente într-o staţiune de schi modernă.

Noul ski dome va avea un design inspirat din cel al unui fulg de nea, urmând ca la finalizarea construcţiei să devină cel mai mare parc de schi indoor din lume, cu o suprafaţă de peste 100.000 de metri pătraţi. Suprafaţa peste care se poate schia se va întinde pe 70.000 de metri pătraţi, surclasând SkiDubai, cel mai mare parc de schi din lume, care măsoară 22.500 de metri pătraţi.

„Fulgul de nea” va găzdui şase piste indoor şi două piste outdoor, întinzându-se pe 700 de metri şi ridicându-se la 100 de metri deasupra râului Gudenå, ce traversează cel de-al şaselea oraş din Danemarca ca dimensiuni. De asemenea, fiecare pistă va beneficia de propriul telescaun.

Iată cum va arăta Skidome Denmark, într-o prezentare efectuată de Mikkel Frost, reprezentantul CEBRA:

Sursa: Gizmag