Home » D:News » Cum arată un pui nou-născut de focă nordică cu blană? (FOTO/VIDEO)

Cum arată un pui nou-născut de focă nordică cu blană? (FOTO/VIDEO)

Publicat: 11.08.2013
Recent, la Acvariul din New England a avut loc un eveniment extrem de fericit: o focă nordică cu blană a adus pe lume un pui sănătos.

„Puteam să o aud pe Ursula strigând de când am intrat pe coridor. Credeam că este încă în travaliu, însă când am intrat la ea am văzut că puiul venise deja pe lume şi se afla la doar 30 de centimetri de ea. Imediat după venirea mea cele două foci au început să se strige una pe cealaltă şi Ursula, care era extenuată, s-a aşezat pe-o parte în aşa fel încât puiul să o poată găsi”, a explicat îngrijitoarea Kathy Streeter.

Având în vedere că mama şi puiul ei continuau să se strige continuu şi a doua zi dimineaţă, îngrijitoarea a declarat că focile ai creat deja o legătură puternică.

Cum arată un pui nou-născut de focă nordică cu blană? (FOTO/VIDEO)    (Foto: New England Aquarium)Cum arată un pui nou-născut de focă nordică cu blană? (FOTO/VIDEO)

Deşi Ursula i-a tolerat pe îngrijitori în preajma puiului, aceştia nu s-au apropiat suficient încât să poată afla sexul puiului de teamă să nu trădeze încrederea mamei. 

„Ne bucurăm că puiul este sănătos şi abia aşteptăm să aflăm dacă este mascul sau femelă”, a mai declarat Streeter. 

Cum arată un pui nou-născut de focă nordică cu blană? (FOTO/VIDEO)    (Foto: New England Aquarium)Cum arată un pui nou-născut de focă nordică cu blană? (FOTO/VIDEO)

Până acum, femela în vârstă de 15 ani şi care cântăreşte 50 de kg a mai adus pe lume un pui, Flaherty, acum în vârstă de un an. Tatăl ambilor pui este Isaac, un mascul de focă foarte mândru care la vârsta de 13 ani cântăreşte peste 225 de kilograme. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase