Home » D:News » Ce uită turiştii români în camerele de hotel? Un studiu dezvăluie elemente inedite: jucării sexuale, dar şi genţi cu 150.000€!

Ce uită turiştii români în camerele de hotel? Un studiu dezvăluie elemente inedite: jucării sexuale, dar şi genţi cu 150.000€!

Ce uită turiştii români în camerele de hotel? Un studiu dezvăluie elemente inedite: jucării sexuale, dar şi genţi cu 150.000€!
Publicat: 01.07.2014
Aproximativ 7% dintre clienţii hotelurilor din România uită câte ceva în cameră, cele mai neobişnuite obiecte fiind o rochie de mireasă sau jucării sexuale, dar şi un papagal, potrivit unui studiu al portalul de rezervari online www.HotelGuru.ro.

Conform sondajului, în cele mai multe cazuri turiştii uită în unităţile de cazare haine şi obiecte de îngrijire personală. Graba sau neatenţia îi face, de asemenea, să lase în camere bani, aparatură electronică, bijuterii sau documente.

Aproape 30% dintre cei care au raspuns sondajului au declarat ca li se întâmplă ca oaspeţii lor să uite actele de identitate în cameră sau la recepţie.

Unităţile de cazare s-au confruntat adeseori cu obiecte valoroase rămase în camerele lor, printre care se numără laptopuri, tablete electronice, bijuterii, parfumuri şi haine de firmă. Nici la capitolul bani, românii nu au fost mai atenţi, numeroşi respondenţi afirmând că turiştii au uitat în cameră portofele cu bani, suma cea mai mare gasită fiind 8.000 de euro.

Într-un hotel din Moeciu, un turist a lăsat chiar o geantă cu 150.000 euro, revenind după ea.

În ceea ce priveşte lucrurile mai puţin obişnuite, turiştii au uitat în camere jucării sexuale, dar şi un papagal, o rochie de mireasă, un căţel sau o haină de blană.

În cazurile în care se confruntă cu obiecte uitate, majoritatea unităţilor de cazare aleg să anunţe turistul pentru a şi le recupera (59,4%).

De asemenea, perioada de păstrare a acestor obiecte, în eventualitatea că vor fi recuperate, a variat de la o săptămână la 3-6 luni. Deşi unii proprietari le păstrează, convinşi ca vor fi revendicate, alţii aleg ca, după o anumită perioadă, să le doneze.

HotelGuru.ro este un portal de rezervari online, fiind versiunea adaptată pentru piaţa din România a Szallas.hu, cel mai mare site de booking din Ungaria. HotelGuru.ro include aproximativ 1.700 de unităţi de cazare româneşti.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase