Prima pagină D:News

Cu puţin înainte de lansarea iPhone 6, Samsung îşi dezvăluie cel mai nou smartphone: Galaxy Alpha (FOTO/VIDEO)

Anca Dumitrescu 08.14.2014 | ● Vizualizări: 438
Samsung Electronics a prezentat miercuri noul smartphone Galaxy Alpha, cu ecran de 4,7 inci de înaltă definiţie şi carcasă uşoară cu ramă metalică, cu numai câteva săptămâni înainte ca Apple să lanseze modelul iPhone 6.      + zoom
Galerie foto (4)

Samsung Electronics a prezentat miercuri noul smartphone Galaxy Alpha, cu ecran de 4,7 inci de înaltă definiţie şi carcasă uşoară cu ramă metalică, cu numai câteva săptămâni înainte ca Apple să lanseze modelul iPhone 6, relatează CNBC.

Galaxy Alpha, programat să intre pe piaţă în septembrie, este cea mai recentă încercare a Samsung de a opri declinul cotei de piaţă provocat de intensificarea concurenţei pe segmentul smartphone-urilor ieftine.

Concurenţa mare venită din partea producătorilor chinezi de telefoane ieftine şi-a pus amprenta asupra rezultatelor Samsung. Profitul diviziei de telefoane a companiei, principala sa sursă de venituri, a scăzut cu 30% în trimestrul al doilea, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Agenţia de rating Fitch a avertizat marţi că Samsung va înregistra o scădere a cotei de piaţă de la 31% în 2013 la 25% în 2015.

Analiştii anticipează că Apple va lansal iPhone 6 în septembrie sau octombrie şi nu se aşteaptă ca Galaxy Alpha să afecteze semnificativ succesul noului model de telefon al companiei americane.

"Este o reacţie a Samsung la pericolul venit din partea Apple, dar nu cred că va convinge cumpărătorii de telefoane Apple să treacă la noul smartphone al companiei sud-coreene, care nu diferă mult de modelul precedent", a declarat Roberta Cozza, director la compania de cercetare a pieţei Gartner.

Galaxy Alpha va fi cu 7 milimetri mai subţire decât modeul precedent şi este compatibil cu gama Samsung de smartwatch-uri, respectiv Gear Fit, Gear Live şi Gear 2. Telefonul mai este prevăzut cu o cameră foto de 12 megapixeli.

În urma criticilor legate de materialul plastic folosit la carcasă, Samsung a anunţat că a trecut la o nouă abordare, folosind o carcasă uşoară, încadrată într-o ramă metalică.

Analiştii consideră că această decizie ar putea contribui la eliminarea sentimentului de produs "ieftin" dat de modelele anterioare din gama Galaxy, poziţionând telefonul în categoria "vârf de gamă".

Daniel Gleeson, analist la compania IHS, consideră că noul design al Galaxy Alpha este important întrucât este probabil ca iPhone 6 să aibă un ecran mai mare, ceea ce va elimina o diferenţă majoră între cele două produse.

Samsung se îndreaptă totodată spre lansarea unui nou produs important în septembrie, la salonul electronicelor de consum IFA din Berlin.

 

Specificaţiile Samsung Galaxy Alpha:

 

Network

LTE Cat.6 (300/50Mbps)

Display

4.7” HD Super AMOLED (1280 x 720)

AP

Octa Core (Quad 1.8GHz + Quad 1.3GHz)

OS

Android 4.4.4 (KitKat)

Camera

12MP (rear) + 2.1MP (front)

Camera
Features

Beauty Face, Dual Camera, HDR (High Dynamic Range),
Panorama, Selective Focus, Shot & More, Virtual Tour

Video

UHD 4K (3840 x 2160) @30fps
Video Codec : H.263, H.264(AVC), MPEG4, VC-1,
Sorenson Spark, MP43, WMV7, WMV8, VP8
Video Format : MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV,
MKV, WEBM

Audio

Audio Codec : MP3, AMR-NB, AMR-WB, AAC, AAC+, eAAC+,
WMA, Vorbis, FLAC
Audio Format : MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA
AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA

Additional 
Features

Ultra Power Saving Mode

Download Booster

Quick Connect

Private Mode

Google Mobile Service

Chrome, Drive, Photos, Gmail, Google, Google+, Google
Settings, Hangouts, Maps, Play Books, Play Games, Play
Newsstand, Play Movie & TV, Play Music, Play Store, Voice 
Search, YouTube

Connectivity

WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac HT80, MIMO(2x2)
Bluetooth®: 4.0 BLE / ANT+
USB: USB 2.0
NFC

Sensor

Accelerometer, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor,
Light Sensor, Proximity Sensor ,Gesture Sensor, Fingerprint
Sensor, HR Sensor

Memory

RAM : 2GB
Internal Memory : 32GB
No micro SD Slot

Dimension

132.4 x 65.5 x 6.7 mm, 115g

Battery

1,860 mAh

Surse: Mediafax, Samsung, CNBC, Phone Arena