Home » D:News » Spre maşina fără şofer: în 2017 va fi lansat un Cadillac care se conduce singur la viteze de peste 110 km/h

Spre maşina fără şofer: în 2017 va fi lansat un Cadillac care se conduce singur la viteze de peste 110 km/h

Spre maşina fără şofer: în 2017 va fi lansat un Cadillac care se conduce singur la viteze de peste 110 km/h
Publicat: 08.09.2014
General Motors (GM), cel mai mare producător de automobile din Statele Unite, va lansa pe piaţă peste doi ani un nou model de Cadillac, care va putea rula autonom pe autostradă, la viteze de peste 110 km/h, fără ca şoferul să mai apese pedalele sau să ţină mâinile pe volan, informează Bloomberg.

Constructorul american va folosi tehnologia „Super Cruise” pentru noul model de maşină, care preia controlul asupra volanului, acceleraţiei şi frânei pe autostradă sau în traficul foarte aglomerat, potrivit CEO-ului GM, Mary Barra.

„Cu Super Cruise, când traficul este foarte aglomerat şi trebuie să frânezi şi accelerezi des, poţi lăsa maşina să preia controlul şi să conduci fără să mai ţii mâinile pe volan sau picioarele pe pedale. Sau, dacă eşti pe autostradă, poţi să iei o pauză de la condus, atunci când ai chef. Acesta este adevăratul lux”, a declarat Barra.

De asemenea, GM va deveni primul producător de maşini care va echipa un model cu tehnologia numită „vehicle-to-vehicle” (V2V), care permite maşinilor să trimită automat către un alt vehicul informaţii legate de siguranţa în trafic, cum ar fi viteza şi poziţia automobilelor apropiate, pentru a evita pericolele din trafic.

Producătorul american va include această tehnologie în dotările standard ale modelului sedan Cadillac CTS, care va intra în producţie în a doua jumătate a anului viitor.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase