Home » D:News » Proiectul gigant al niponilor. Cum vor să se salveze de dezastrul adus de tsunamiuri – GALERIE FOTO+VIDEO

Proiectul gigant al niponilor. Cum vor să se salveze de dezastrul adus de tsunamiuri – GALERIE FOTO+VIDEO

Publicat: 05.04.2015
Cu patru ani în urmă, o mare parte din coasta de nord-est a Japoniei a fost distrusă în urma unui cutremur urmat de valuri tsunami devastatoare. Peste 18.000 de persoane au murit, pagubele produse au fost estimate la 34 de miliarde de dolari, iar tsunamiul a declanşat accidentul nuclear de la centrala Fukushima.

Autorităţile japoneze speră să evite o criză similară şi plănuiesc să construiască ziduri la scară mare pentru a proteja zonele cele mai grav afectate de dezastrul din anii trecuţi.

FOTO: Eugene Hoshiko/Mediafax Foto/AP    FOTO: Eugene Hoshiko/Mediafax Foto/AP

Proiectul de 6,8 miliarde de dolari va conecta 440 de secţiuni de ziduri formând un perete lung de 400 de kilometri, în unele zone cu o înălţime de peste 12 metri.

FOTO: Eugene Hoshiko/Mediafax Foto/AP    FOTO: Eugene Hoshiko/Mediafax Foto/AP

Planul niponilor este unul controversat, oponenţii săi fiind nemulţumiţi că acesta ar urma să obtureze vederea la ocean, ar putea să pună în pericol ecosisteme marine şi ar veni în detrimentul industriei pescuitului.

Sursă: YouTube

Nu este prima oară când Japonia construieşte pereţi de protecţie în faţa tsunamiurilor. În 1930, tot în urma unui tsunami devastator, s-au mai construit astfel de ziduri. Satul Fudai a rămas nevătămat în urma tsunamiului din 2011 pentru că a fost protejat. În schimb, în zona oraşului Kamaishi zidul s-a prăbuşit în urma impactului.

Sursă: Science Alert

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase