Home » D:News » Un asteroid ENORM va trece aproape de Pământ în ajunul Crăciunului. FOTO+VIDEO

Un asteroid ENORM va trece aproape de Pământ în ajunul Crăciunului. FOTO+VIDEO

Publicat: 22.12.2015
Ajunul Crăciunului va fi o noapte plină de artificii cosmice. Nu numai că Staţia Spaţială Internaţională (ISS) va fi vizibilă din Marea Britanie în Ajunul Crăciunului, dar şi un asteroid gigant va trece aproape de Pământ.
Asteroidul, cunoscut sub două nume: 163899 şi 2003 SD220, va trece prin propierea Pământului în Ajunul Crăciunului, cu o viteză de 8 km pe secundă. În timp ce rapoartele iniţiale estimau dimensiunile asteroidului ca fiind între 0,7 şi 1,3 km în diametru, concluziile recente de la Observatorul Arecibo spun că e mai probabil să aibă un diamentru de aproximativ 2 km.
 
 
Chiar dacă acest asteroid ar putea determina cutremure şi vulcani, planetoidul nu va atinge Pământul, ci doar va zbura la o distanţă de 11milioane de kilometri, aproximativ 28 de distanţe până la Lună.
 

Din păcate, din cauza distanţei  destul de mari, asteroidul va putea fi văzut de pe Pământ numai cu un telescop radio, precum cel de la Observatorul Arecibo din Puerto Rico, unde au fost şi adunate toate aceste informaţii. 
 
Sursa: IFL Science
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase