Home » D:News » Autorităţile de la Praga: Vorbitorii de limbă engleză să utilizeze de acum înainte această denumire pentru Republica Cehă!

Autorităţile de la Praga: Vorbitorii de limbă engleză să utilizeze de acum înainte această denumire pentru Republica Cehă!

Autorităţile de la Praga: Vorbitorii de limbă engleză să utilizeze de acum înainte această denumire pentru Republica Cehă!
Publicat: 26.09.2016
Republica Cehă ar trebui să fie cunoscută cu denumirea de ,,Czechia'' de către vorbitori de limba engleză, conform consilierilor guvernamentali.

Spre deosebire de alte ţări din Uniunea Europeană, ţării i-a lipsit întotdeauna o versiune a numelui compusă dintr-un singur cuvânt pentru vorbitorii de limbi străine. Deşi guvernul a aprobat schimbarea numelui în aprilie, abia vineri Comitetul Permanent pentru Denumiri Geografice i-a sfătuit pe britanici să utilizeze noul termen.

În germană, ţara se va numi Tschechien şi în franceză va fi Tchequie. Prin această schimbare oficialităţile doresc să îmbunătăţească identitatea naţiunii, fiindu-le mult mai uşor companiilor să utilizeze noul titlu pe produse sau articole sportive.

În timp ce statul va fi în continuare denumit Reblica Cehă, numele ar putea fi abreviat mai simplu în ,,Cehia” În aprilie, oficialităţile cehe au făcut publică o declaraţie în care afirmau: ,,recomandăm utilizarea unui singur nume atunci când este pronunţat în limbi străine, nefiind nevoie să se utilizeze numele oficial al ţării”.

Sursa: Independent

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase