Home » Cultură » Adevărul din spatele filmului ,,Exorcistul”. Mărturia şocantă a unui fost călugăr care a participat la slujba de exorcizare

Adevărul din spatele filmului ,,Exorcistul”. Mărturia şocantă a unui fost călugăr care a participat la slujba de exorcizare

Adevărul din spatele filmului ,,Exorcistul”. Mărturia şocantă a unui fost călugăr care a participat la slujba de exorcizare
Publicat: 22.10.2016
Cele mai apreciate filme sunt cele inspirate din fapte reale. Iată povestea reală din spatele filmului ,,Exorcistul'', spusă de unul dintre călugării care au asistat la procesiune.

Paginile redactate de un preot catolic în 1949 despre posesiunea şi exorcizarea unui băiat din Saint Louis Missouri stau la baza filmului ,,Exorcistul”.

Părintele Vincent Lambert şi-a exprimat opinia despre şocantul eveniment: ,,Din dorinţa de a nu atrage atenţia diavolului, cred că biserica a ţinut acest caz secret”.

Biserica crede că povestea dezvăluie faptul că diavolul este real şi activ în lumea modernă, acesta putând să lovească în orice moment pe oricine.

Autorul cărţii ,,Diavolul a venit în St. Louis”, Troy Taylor a purtat o discuţie cu ultimul martor care a participat la slujba de exorcizare.

Fostul călugăr, Greg Holenwinki, bolnav de cancer în fază terminală, a dorit ca lumea să afle cu adevărat ce s-a întâmplat în noaptea din anul 1949. 

,,În aprilie 1949, lucram la spitalul Alexian Rose din St Louis, de fiecare dată când era adus un astfel de pacient în spital totul era ţinut secret. În aceea noapte, sosise un tânăr care ar fi fost posedat de diavol,” afirmă fostul călugăr. Tânărul era ţinut într-o cameră încuiată de la ultimul nivel al spitalului. Când călugărul a intrat în cameră a văzut cum băiatul era întins în pat, iar trei preoţi erau în jurul lui,

,,Ochii lui erau închişi strâns, reacţiona diferit atunci când avea loc posesiunea. Diavolul folosea vocea băiatului pentru a înjura şi pentru a blestema, eu eram la marginea patului şi îl ţineam pe băiat de picioare. Avea zgărieturi de la glezne până la gât. Eram speriat,” afirmă Greg Holenwinki.

La scurt timp, corpul tânărului a început să se ridice în aer cu o putere inimaginabilă, conform Science Channel. ,,Am văzut cum corpul băiatului levita. Tot ce am văzut a fost real, tot ce am simţit a fost real, a fost o experienţă pe care nu o voi uita niciodată,” a declarat fostul călugăr.

Sursa: Science Channel

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole::

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase