Home » Lumea digitală » Noul proiect îndrăzneţ al miliardarului Elon Musk ne va permite să devenim CYBORGI

Noul proiect îndrăzneţ al miliardarului Elon Musk ne va permite să devenim CYBORGI

Noul proiect îndrăzneţ al miliardarului Elon Musk ne va permite să devenim CYBORGI
Publicat: 29.03.2017
Elon Musk a creat o nouă companie dedicată formării unei legături între creierul uman şi computere.

Compania, numită Neuralink, dezvoltă tehnologia numită „reţea neurală” (neural lace) care permite oamenilor să comunice direct cu dispozitivele fără o interfaţă fizică, informează Science Alert.

Tehnologia aceasta implică implantarea electrozilor în creier pentru ca oamenii să-şi încarce sau să îşi descarce gândurile într-un sau de la un computer. Acest produs ar ajuta la dezvoltarea capacităţii cognitive.

Ideea proiectului a fost pentru prima dată enunţată de Musk în 2016 la conferinţa Vox Media, unde acesta a precizat că tehnologia ar crea o „simbioză” cu maşinile. De asemenea, acesta a adăugat şi faptul că reţelele neuronale ar împiedica omul să devină „animalul de companie” al calculatoarelor.

„Nu îmi surâde ideea să fiu un animal de companie, dar care este soluţia? Cred că una dintre soluţii este probabil de a adăuga un strat de inteligenţă artificială. Un al treilea strat digital care ar funcţiona bine şi simbiotic”, precizează Musk.

Totuşi, înainte de toate acestea, primul pas este de a crea implanturi care să trateze afecţiuni mintale precum epilepsia sau depresia.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Predicţia sumbră a lui Elon Musk: Omul va fi nevoit să devină cyborg pentru a supravieţui în viitor

Un român de 23 de ani a câştigat un premiu iniţiat de miliardarul Elon Musk: a inventat un sistem de transport care prinde viteza de 1.200 km/h

Elon Musk a făcut public planul său de colonizare a planetei Marte. Coloniştii trebuie să fie ”pregătiţi să moară”

Elon Musk, şeful Tesla, vrea să construiască acoperişuri solare

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase