Home » Istorie » Celebra epavă USS Indianapolis, ce a jucat un rol important în timpul primelor bombardamente nucleare, a fost descoperită după 72 de ani de la momentul scufundării

Celebra epavă USS Indianapolis, ce a jucat un rol important în timpul primelor bombardamente nucleare, a fost descoperită după 72 de ani de la momentul scufundării

Publicat: 22.08.2017
Cercetătorii susţin că au localizat epava crucişătorului USS Inadianapolis, care a îndeplinit un rol crucial în timpul bombardamentelor nucleare de la Hiroshima.

Crucişătorul din cel de-Al Doilea Război Mondial a fost doborât de torpilele japoneze în timpul unei misiuni de transportare a unor componente ale bombei nucleare ”Băieţelul” uilizate în cadrul bombardamentului de la Hiroshima, informează AP.

În timpul misiunii, la bordul navei se aflau aproximativ 1200 de membri. Dintre aceştia 900 au fost ucişi, majoritatea de rechini, iar aproximativ 300 au supravieţuit. Crucişarul Indianapolis naviga între Guam şi Golful Leyte, iar pe data de 30 iulie 1945 a fost lovit de către două torpile ale unui submarin japonez. În 12 minute nava era deja scufundată. 

În cadrul expediţiei lansate de cofondatorul Microsoft, Paul Allen, epava navei a fost descoperită în nordul Oceanului Pacific la peste 5.500 de metri sub suprafaţa apei, după 72 de ani de la scufundare.  În decursul anilor, mai multe cărţi au amintit de dezastrul naval şi rolul său important în timpul construirii bombei nucleare  ”Băieţelul”. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase