Home » D:News » Un studiu de amploare a determinat cel mai bun mod în care să nu ne plictisim într-o relaţie

Un studiu de amploare a determinat cel mai bun mod în care să nu ne plictisim într-o relaţie

Un studiu de amploare a determinat cel mai bun mod în care să nu ne plictisim într-o relaţie
Publicat: 14.10.2018
Odată cu trecerea timpului, într-o relaţie poate apărea familiaritatea, care pare să diminueze viaţa sexuală. Acum, cercetătorii au putut crea un model care să determine motivele de la baza acestei diminuări, în afară de timp. Probabil chiar mai interesant, noul model poate ajuta la „punerea în funcţiune a motoarelor”.

Vestea proastă este că, odată cu trecerea timpului, va exista un declin al vieţii sexuale. Într-un studiu care a avut în vedere mai mult de 1.000 de cupluri din Germania, cercetătorii au descoperit o scădere a calităţii vieţii sexuale după doi ani de relaţie. Spus mai specific, au găsit că numărul de partide de sex scad cu 5 pe lună. După doi ani, tiparul se păstrează, iar declinul se echilibrează după încă doi ani, scrie Curiosity.

În afară de timp, mai există şi alţi factori care duc la declin. Desigur, o sarcină duce la un declin brusc al vieţii sexuale, care se extinde şi în primii ani ai vieţii copilului. De asemenea, o relaţie care a trecut prin încercări grele are de suferit la acest capitol. Surprinzător este că mişcările care ar trebui să ducă la o îmbunătăţire a vieţii sexuale, precum logodna sau mutatul împreună nu are niciun efect. Atunci apare întrebarea: toate relaţiile monogame sunt destinate declinului odată cu trecerea timpului?

Răspunsul poate fi nu. Există destule aspecte care pot readuce viaţa sexuală a unui cuplu acolo unde a fost odinioară, precum auto-expansiunea. Atracţia sexuală creşte atunci când o persoană o vede pe alta într-o nouă lumină. Cu alte cuvinte, cu cât o persoană practică mai mult auto-expansiunea, spre exemplu, învaţă o nouă aptitudine sau o nouă limbă, cu atât partenerul o să găsească acea persoană mai atrăgătoare.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Alimentele care te pot ajuta să faci mai mult sex

Top CINCI aspecte despre sex pe care le poţi învăţa de la un bărbat

De câte ori pe zi se gândeşte o femeie la sex

Topul greşelilor de neacceptat într-o relaţie

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase