Home » D:News » Modele de subiecte pentru Bacalaureat 2019. Calendar înscriere candidaţi la prima sesiune a examenului

Modele de subiecte pentru Bacalaureat 2019. Calendar înscriere candidaţi la prima sesiune a examenului

Modele de subiecte pentru Bacalaureat 2019. Calendar înscriere candidaţi la prima sesiune a examenului
Publicat: 01.11.2018
Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat, miercuri, modelele de subiecte pentru Bacalaureat 2019. Modelele sunt adaptate noilor regulamente, precum 40% din întrebări să fie grilă sau întrebări închise. În perioada 27-31 mai 2019, candidaţii pot să se înscrie la prima sesiune a examenului.

MEN a publicat modelele de subiecte pentru examenul de Bacalaureat. Acestea pot fi găsite pe site-ul http://subiecte.edu.ro/. Modelele pentru examenul de Bacalaureat conţin întrebări închise, întrebări cu răspuns multiplu, întrebări cu răspuns Adevărat sau Fals, conform noilor modificări anunţate, miercuri, de reprezentanţii MEN.

Astfel, subiectele la toate disciplinele vor conţine 40% întrebări grilă, a spus, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Ionel Florian Lixandru, precizând că astfel va fi redusă doza de subiectivism din test.

Reprezentanţii elevilor susţin că nu au fost consultaţi cu privire la introducerea testelor grilă la examenele naţionale, precizând că schimbările au rolul de a creşte artificial promovabilitatea la Bacalaureat, pentru că răspunsurile vor putea fi mai uşor de copiat.

Potrivit calendarului aprobat de MEN, înainte să publice modele de subiecte pentru Bacalaureat 2019, în perioada 27-31 mai 2019, candidaţii pot să se înscrie la prima sesiune a examenului de Bacalaureat.

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 începe luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

Conform calendarului pentru Bacalaureat 2019 aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 4 iunie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 – 6 iunie). În zilele de 7, 10 şi 11 iunie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C). Candidaţii de altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în data de 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei D în zilele de 7 şi 11 iunie.

Prima probă scrisă, la Limba şi literatura română, va avea loc luni, 1 iulie. Proba la Limba si literatura maternă este programată în data de 2 iulie, iar proba obligatorie a profilului, 3 iulie. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului şi specializării se va desfăşura pe4 iulie.

Afişarea primelor rezultate la Bacalaureat 2019 este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) şi e urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 9 şi 12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.

Până la susţinerea examenului, elevii de clasa a XII-a se pot testa cu modelele de subiecte pentru Bacalaureat 2019.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase