Home » D:News » „The Crown”: Gillian Anderson va interpreta rolul lui Margaret Thatcher

„The Crown”: Gillian Anderson va interpreta rolul lui Margaret Thatcher

„The Crown”: Gillian Anderson va interpreta rolul lui Margaret Thatcher
Publicat: 25.01.2019
Gillian Anderson, actriţa celebră pentru rolul din serialul şi filmele "Dosarele X/ X Files", va juca rolul lui Margaret Thatcher în sezonul patru al producţiei Netflix "The Crown", scrie variety.com.

Al treilea sezon al serialului care prezintă viaţa reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii este încă în postproducţie, iar scenariul pentru continuare nu este finalizat, scrie Mediafax.

Rolul lui Thatchera a mai fost jucat anterior de către Meryl Streep în lungmetrajul „The Iron Lady”, regizat de Phyllida Lloyd, lansat în 2012.

Margaret Thatcher a murit în 2013, la vârsta de 87 de ani şi a deţinut funcţia de premier al Marii Britanii între anii 1979 – 1990.

Sezonul trei al producţiei Netflix se va concentra pe anii 1960 şi pe apariţia pe scena publică a prinţului Charles.

Gillian Anderson (în vârstă de 50 de ani) a jucat rolul agentului FBI Dana Scully în serialul de televiziune „Dosarele X” şi în cele două lungmetraje inspirate de seria SF, ultimul film de cinema al francizei fiind lansat în 2008.

Pentru rolul din „Dosarele X”, actriţa Gillian Anderson a primit premiul Emmy, Globul de Aur şi premiul decernat de Sindicatul actorilor americani. După încheierea serialului, actriţa a jucat în câteva lungmetraje – „The House of Mirth” (2000), „The Mighty Celt” (2005) şi „Ultimul rege al Scoţiei” (2006) -, dar şi în producţii de televiziune, fiind nominalizată la premiile BAFTA, Emmy şi Globul de Aur pentru rolul Lady Dedlock din serialul „Casa umbrelor/ Bleak House” (2005), produs de BBC.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase