Home » D:News » Un bărbat cu un sindrom rar a văzut timp de 10 minute cum pictogramele ieşeau de pe ecranul calculatorului său

Un bărbat cu un sindrom rar a văzut timp de 10 minute cum pictogramele ieşeau de pe ecranul calculatorului său

Un bărbat cu un sindrom rar a văzut timp de 10 minute cum pictogramele ieşeau de pe ecranul calculatorului său
Publicat: 26.01.2019
La început, bărbatul nu putea să creadă ce vede. Pictogramele programelor de pe ecranul calculatorului său au început treptat să sară din monitor şi să plutească în spaţiul dintre el şi ecran.

Timp de 10 minute aceste pictograme au plutit în viziunea lui, înainte să dispară către zona din dreapta sa.

Conform Live Science, aceste simptome ciudate şi alte câteva l-au trimis pe bărbatul de 54 de ani din SUA către camera de urgenţă. Aici medicii l-au diagnosticat la scurt timp cu o maladie stranie numită Sindromul Alice în Ţara Minunilor. De obicei, Sindromul Alice în Ţara Minunilor este declanşat de epilepsie, intoxicare cu droguri, migrene, afecţiuni psihiatrice şi infecţii, afirmă medicii.

Episodul experimentat de bărbat reprezintă primul caz cunoscut al sindromului provocat de glioblastom, o formă rară de cancer cerebral. Denumirea „Sindromul Alice în Ţara Minunilor” provine chiar de la cartea scrisă de Lewis Carroll. Precum îi spune omida lui Alice în carte, „o parte te vor face să creşti mai înaltă, o alta să te micşorezi”, cu referinţă la o ciupercă, şi persoanele cu acest sindrom „pot avea o percepţie eronată a propriului corp ce afectează atât mărimea, cât şi poziţia lor în spaţiu”, au notat medicii în raport.

În multe cazuri, episoadele asociate Sindromului Alice în Ţara Minunilor sunt urmate de o durere pulsatorie de cap, ameţeală şi sensibilitate extremă la lumină.

În timpul examinării bărbatului, medicii au aflat că acesta avea migrene lunar şi că în familia sa existau persoane cu tumori cerebrale. Deşi testele iniţiale nu au confirmat suspiciunile medicilor, testele de imagistică cu rezonanţă magnetică au dezvăluit că bărbatul avea o leziune de 2,5 centimetri în regiunea temporal-occipitală a creierului, ce s-a dovedit în cele din urmă a fi un glioblastom.

Regiunea temporal-occipitală a creierului este implicată în percepţia spaţială şi orientare, aşadar este de înţeles de ce o leziune în această zonă poate duce la apariţia unor viziuni extreme.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce cauzează sindromul părului de nepieptănat?

70 % dintre oameni suferă de Sindromul Impostorului. În ce constă el

Dieta în cazul sindromului ovarelor polichistice

Aceasta ar putea fi principala cauză a sindromului ovarelor polichistice

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase